Ljuvligt krämig och god saffransglass med kardemumma och pistagenötter. Min favoritglass på indiska restauranger och så till jul såklart!
Indiska mat är något av det godaste jag vet och kulfi är en dessert som ofta serveras på indiska restauranger. Och vad kan vara en bättre avslutning på en het och kryddig middag än en svalkande och krämig glass med saffran, pistage och kardemumma? Den här glassen är också en höjdare i juletid. Den har också få ingredienser och görs utan glassmaskin.
Formarna jag har använt är glassformarna ”utspädd” från IKEA.
Du kan även frysa glassen i en bunke och sedan servera glassen som kulor i skålar eller frysa den i en finare form som du stjälper upp och ner och serverar på ett fat. Om du gör den i portionsformar kan du ta fram dem vid servering. Har du fryst glassen i en större form behöver du ta fram den ca 20 minuter före servering. Glassen smälter ganska snabbt dock!
Har du en glassmaskin? Kolla in min saffransglass med björnbär som jag gör med glassmaskin.