Kulfi – indisk saffran- och kardemummaglass

21 oktober, 2021

Ljuvligt krämig och god saffransglass med kardemumma och pistagenötter. Min favoritglass på indiska restauranger och så till jul såklart!

Indiska mat är något av det godaste jag vet och kulfi  är en dessert som ofta serveras på indiska restauranger. Och vad kan vara en bättre avslutning på en het och kryddig middag än en svalkande och krämig glass med saffran, pistage och  kardemumma? Den här glassen är också en höjdare i juletid. Den har också få ingredienser och görs utan glassmaskin.

Formarna jag har använt är glassformarna ”utspädd” från IKEA.

Du kan även frysa glassen i  en bunke och  sedan servera glassen som kulor i skålar eller frysa den  i  en finare form som du stjälper upp och ner och serverar på ett fat. Om du gör den i portionsformar kan du ta fram dem vid servering. Har du fryst glassen i en större form behöver du ta fram den ca 20 minuter före servering. Glassen smälter ganska snabbt dock!

Har du en glassmaskin? Kolla in min saffransglass med björnbär som jag gör med glassmaskin.

Kulfi - indisk saffran- och kardemummaglass

3.7/5(16)
Röster
Portioner: 8 portioner

Ingredienser:

250 g vispgrädde

1/2 g saffran (ett kuvert)

50 g skalade  pistagenötter (ca 1 dl)

2 tsk nymortlad kardemumma

200 g sötad kondenserad mjölk (1/2 burk)

Instruktioner:

1. Koka upp grädden med saffran  och  kyl sedan  blandningen över natten.

2. Mixa pistagenötterna till ett fint mjöl, blanda med kardemumma och kondenserad mjölk.

3. Ta fram den kalla saffransgrädden  och vispa den fluffig. Vänd ner den i övriga ingredienser. Häll upp i formar och frys i 6-7 timmar eller över natten.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Populärt just nu
Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg