Warning: Undefined array key "prepTime" in /home/emmabrin/brinkenbakar.se/wp-content/plugins/schema-premium/includes/schemas/sub-types/CreativeWork/HowTo/Recipe.php on line 297

Kristalliserad choklad

2 januari, 2020

Enkel och vacker dekoration får man om man kristalliserar choklad till ett fina smulor.

Både som stöd för något på en desserttallrik eller som dekoration på en tårta eller bakverk funkar kristalliserad choklad utmärkt. Du kan göra den på samma sätt vilken choklad du än använder.

Kristalliserad choklad

3.8/5(58)
Röster
Tillagningstid: 00:15

Ingredienser:

100 g choklad (vit, mjölk, eller mörk av god kvalitet)

100 g vatten (1 dl)

100 g socker (drygt 1 dl)

Instruktioner:

1. Hacka chokladen och smält den över ett vatten bad eller i mikron. Se till att den är i en värmetålig ganska stor bunke.

2. Häll vatten och socker i en kastrull och koka upp. Låt koka på medel till hög värme tills den nåt 130 grader.

3. Häll den heta sockerlagen ner i den smälta chokladen medan nu vispar med elvisp. Ganska snabbt ser du att chokladen kristalliseras.

4. Bred ut på ett bakplåtspapper och låt bli helt kallt.

Förvara i en tät påse eller burk, den håller i flera månader i rumstemperatur.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
1 kommentar
Visa kommentarer eller kommentera
  • Enkelt att göra, gick fort när man hade i sockret i chokladen. Så gott! 😃

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg