Krämig tacopaj

16 mars, 2021

Tacopaj med mjukseg botten, kryddig köttfärs och en krämig röra av creme fraiche, tomat, maj, ost och jalapeño. Det enda recept på tacopaj du behöver.

Det här receptet fick jag av min kompis Åsa för snart 20 år sedan, och jag har inte letat efter något annat recept på tacopaj sedan dess. För det här är det enda du behöver. Den är SÅ god! Botten gjord av sconesdeg (utan bakpulver) vilket gör den mjuk och lite seg och det är bara så gott tillsammans med fyllningen.

På pajskalet lägger jag köttfärs som jag stekt med lök, vitlök och tacokrydda. Och sen på det en krämig röra av creme fraiche, majonnäs, hackad tomat, majs och riven ost. Sen brukar jag addera finhackad jalapeño. Du kan välja den mildare green pepper om du vill. Eller utesluta det helt. Eller addera mer om du gillar hettan.

Servera pajen med en god grönsallad.

Testa gärna min Tacosmörgåstårta också!

Krämig tacopaj

3.7/5(312)
Röster
Portioner: 6-8 portioner

Ingredienser:

Pajdeg

240 g vetemjöl (4 dl)

50 g kallt smör

0,5 tsk salt

2 dl filmjölk eller mjölk

Fyllning

500 g köttfärs

1 gul lök

2 klyftor vitlök

2 påsar tacokrydda

3 dl creme fraiche

2 msk majonnäs

2 tomater

1 liten burk majs

2 dl riven ost

1 msk finhackad jalapeno (kan uteslutas)

10 körsbärstomater

Salt och peppar

Instruktioner:

Pajdeg

1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft (200 grader vanlig ugn)

2. Nyp ihop mjöl, salt och smör till en smulig massa. Tillsätt fil (eller mjölk) och knåda ihop till en deg. Tryck ut degen i en rund pajform (23-25 cm), mjöla fingrarna lite om det behövs. Grädda pajskalet i 12 minuter.

Fyllning

1. Finhacka lök och vitlök och bryn i ett par minuter. Tillsätt köttfärsen och tacokryddan och stek allt tills det är genomstekt.

2. Hacka tomaterna i cm-stora tärningar, låt dem rinna av en stund i en  sil. Riv osten. Blanda creme fraiche, majonnäs, majs, tomat, riven ost, finhackad jalapeno och salt och peppar.

3. Lägg köttfärsen på  botten i dett förgräddade pajskalet. Bred sedan ut fyllningen över. Halvera körbärstomaterna och sprid ut överst. Sätt in pajen i ugnen  i ca 30 minuter till, tills den fått fin färg och det bubblar lite.

4. Ta ut ur ugnen och låt svalna något. Servera med en god sallad.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
3 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera
  • Tusen tack för svar! Ugnsplåten är ca. 30x40cm.

  • Hej! Jag skulle vilja göra en hel plåt av tacopajen, hur myclet uppskattar du att man ska lägga till i receptet? Är medveten om att den inte blir lika hög ☺️

    • A
      Emma Brink Rask

      Det beror på hur stor din plåt är.
      Men du behöver minst dubbla receptet.

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg