Tacopaj med mjukseg botten, kryddig köttfärs och en krämig röra av creme fraiche, tomat, maj, ost och jalapeño. Det enda recept på tacopaj du behöver.
Det här receptet fick jag av min kompis Åsa för snart 20 år sedan, och jag har inte letat efter något annat recept på tacopaj sedan dess. För det här är det enda du behöver. Den är SÅ god! Botten gjord av sconesdeg (utan bakpulver) vilket gör den mjuk och lite seg och det är bara så gott tillsammans med fyllningen.
På pajskalet lägger jag köttfärs som jag stekt med lök, vitlök och tacokrydda. Och sen på det en krämig röra av creme fraiche, majonnäs, hackad tomat, majs och riven ost. Sen brukar jag addera finhackad jalapeño. Du kan välja den mildare green pepper om du vill. Eller utesluta det helt. Eller addera mer om du gillar hettan.
Servera pajen med en god grönsallad.
Alexandra
Tusen tack för svar! Ugnsplåten är ca. 30x40cm.
Alexandra
Hej! Jag skulle vilja göra en hel plåt av tacopajen, hur myclet uppskattar du att man ska lägga till i receptet? Är medveten om att den inte blir lika hög ☺️
Emma Brink Rask
Det beror på hur stor din plåt är.
Men du behöver minst dubbla receptet.