Koraller

25 april, 2019

Ett enkelt sätt att göra en festlig dekoration till bakverk och desserter.

Att göra koraller som dekoration är superfint och mycket enklare än man tror! Du gör dem på någon minut i stekpannan. Du kan sen förvara dem torrt i flera veckor.

@brinkenbakar på Instagram kan du under mina höjdpunkter som heter ”koraller” kolla på en film när jag gör koraller.

Koraller

3.6/5(356)
Röster
Portioner: 6-8 dm-stora koraller

Ingredienser:

40 ml vatten (o,4 dl)

15 ml neutral olja, typ matolja (1 msk)

5 g vetemjöl (2 tsk)

1 nypa salt

någon droppe färg

Instruktioner:

1. Rör samman alla ingredienser

2. Hetta upp en non stick stekpanna och häll ut ca en matsked av vätskan. Låt det fräsa tills det slutar att bubbla.

3. Lyft över dem på en bit hushållspapper med en stekspade och låt svalna.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
10 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera
  • Hej!

    Tack för finfina tips och recept! Jättekul och göra dessa men undrar om de kan förvaras i frys/kyl vid upptining? Eller blir de mjuka och tråkiga?

  • Provade precis göra dom här, men jisses! Vad svårt det var!
    Fick knappt några hål i dom och de brändes bara, vad gjorde jag för fel?

  • Går det att ha mandelmjöl istället för att göra dem glutenfria?

    • A
      Emma Brink Rask

      Nej, det kommer inte att funka. De är dock mest dekoration, inte så goda så kanske kan den som inte tål gluten lägga dem åt sidan.

  • Amerina

    Så kul! Hur länge håller dom?

    • A
      Emma Brink Rask

      I du förvarar dem torrt på ex en bit hushållspapper håller de i flera veckor

  • Vilken rolig grej. Har precis provat göra blåa koraller och blev hur bra som helst 😁 Tack för roligt dekorationstips

  • Hjälp! Försöker göra koraller men de fastnar ju bara i stekpannan, vad gör jag för fel?

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg