Drömgoda kolakakor som du skär som snittkakor. För extra mycket lyx är de fyllda med hemmagjord jordgubb- och rabarberkompott och toppade med hackad pistage och pärlsocker.
Inspirerade av mina äppelpajsnittkakor som jag gjorde i höstas och som blev väldigt populära har jag gjort en mer vårig och somrig variant. Jordgubbar och rabarber är ju en sån drömkombo!
Det är en enkel kompott och en enkel kaka. Jag brukar göra min deg från kallt smör i matberedaren, det tar bara någon minut och är så smidigt!
Om du upplever att längderna har flutit ut när du tar ut dem ur ugnen så kan du, innan de svalnar och sätter sig, trycka in dem igen. Forma med båda händerna in mot mitten så att de blir raka och lite smalare igen. Då ser det inte heller ut som att sylten helt har flutit ut.
Jag använde mig av frysta jordgubbskuber och fryst rabarber till kompotten. Pistagenötterna som jag använde är från KoRo, den här påsen. Du får 5% hos KoRo med koden: brinkenbakar.
Det här blir en ganska söt kaka, men det var flera som sa att det var den godaste kaka som de ätit.