Kokostoppar med brynt smör och citron

10 april, 2021
DETTA INLÄGG INNEHÅLLER SPONSRADE LÄNKAR

kokostoppar med brynt smör

De enklaste och godaste kokostopparna blir ännu godare med brynt smör och citron. Dessutom är de naturligt glutenfria.

De här kakorna är så enkla och goda. Om du bryner smöret så får de en lite nötigare och kolaaktig ton. Supergott med lite rivet citronskal i.

kokostoppar med brynt smör

kokostoppar med brynt smör

Jag brukar använda en glass-skopa eller kakdegsskopa för att klicka ut smeten på plåten. Då får den en fin rundad form.

Och du! Testa gärna mina enkla salted caramel kokostoppar med chokladbitar.

kokostoppar med brynt smör

Kokostoppar med brynt smör

4/5(41)
Röster
Portioner: Ca 15 kakor

Ingredienser:

120 g smör (om du väljer att bara smälta smöret, och inte bryna det, ta då bara 100 g smör)

2 ägg

90 råsocker (1 dl) (det går bra med vanligt strösocker också)

200 g kokosflingor (6 dl)

Rivet skal från 1 citron (kan uteslutas)

Instruktioner:

1. Smält smöret i en kastrull på medel till hög värme. Låt det koka och bubbla tills det börjar skumma och bli ljusbrunt och nötigt. Ta det ifrån värmen och låt det svalna något.

2. Sätt ugnen på 160 grader varmlut (175 grader vanlig ugn).

2. Rör samman ägg, socker, kokos och citronskal. Rör ner det brynta smöret och låt smeten stå och svälla i 15 minuter. Klicka sedan ut på plåten.

3. Grädda i ca 10-15 minuter tills de har fått fin färg.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg