Kokosmarängskålar med pistagegrädde och hallon

26 april, 2020

Segfrasiga små skålar av kokosmaräng fyllda med söt pistagegrädde och färska hallon.

Jag har sett den här designen på portionspavlova på lite olika ställen i på Instagram de senaste året och så länge tänkt att testa den. Nu blev det av och jag tycker att det blev så fint!

Jag spritsade dem med en rund tyll men en ca 1 cm stor öppning. Det var inte så svårt som det ser ut. Jag valde också att vända ner kokosflingor i  smeten, dels för textur, men sen tycker jag också att det är så gott!

Man kan såklart välja att fylla dem med vad man vill, men jag valde en enkel väg. Jag  vispade grädde med lite florsocker och vände ner  mixade pistagenötter.

 

Kokosmarängskålar med pistagegrädde och hallon

4.2/5(16)
Röster
Portioner: Ca 8 portioner

Ingredienser:

Marängskålar

100 g äggvita (3-4 äggvitor)

90 g strösocker (1 dl)

120 g florsocker (2 dl)

35 g kokosflingor (1 dl)

Fyllning

3 dl vispgrädde

40 g florsocker (0,5 dl)

Valfri mängd mixade pistagenötter, jag tog ca 1 dl

Färska hallon

Instruktioner:

Marängskålar

1. Sätt ugnen på 80 grader, varmluft. (100 grader vanlig ugn)

2. Vispa upp äggvitorna till ett hårt skum.

3. Tillsätt strösockret lite i taget och vispa till en blank och fast maräng.

4. Blanda samman florsocker och kokosflingor (kokosen kan uteslutas) och vänd ner ordentligt i marängsmeten.

5. Häll upp smeten i en spritspåse med en rund tyll, ca 1 cm i öppningen.

6. Spritsa en rund platta, ca 5-6 cm i diameter. Spritsa sen en kant runt om och fortsätt tills du har nått önskad höjd.

7. Grädda i 1,5 timmar. Stäng sen av ugnen och låt dem stå kvar i 1 timme till.

Fyllning

1. Lägg grädde och florsocker i  en bunke och vispa fluffigt.

3. Mixa pistagenötterna och vänd ner dem i grädden. Häll på en spritspåse och spritsa i marängskålarna (eller klicka i). Jag spritsade med Wilton 1M.

Dekorera med hallon och servera inom ett par timmar.

Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg