Fantastiskt god småkaka som påminner om en klassisk syltgrotta, men rullad i kokos och fylld med den krämigaste passionscurden blir de extra lyxiga.
Du kan såklart använda vilken curd du vill, här finns ett recept på lemon curd om du vill använda det.
Jag gjorde en vanlig deg til syltgrottor, jag använde mig dock av råsocker som jag först körde i mixern tills det blir en fint socker. Jag tycker att råsocker ger en godare smak, men i syltgrottor behöver du en finmalet socker för att inte kakorna ska spricka för mycket när du gör hålet i dem.
Sen gjorde jag bollar, som jag doppade i äggvita och rullade i kokos. Sen gjorde jag hål i dem med baksidan av en mortel. Du kan använda tummen eller vad du vill. Det är viktigt att degen är rumstempererad när du gör detta, annars spricker kakorna lägg. Fyll med curd och grädda. De flyter ut en del men blir sådär mjuksegt krispiga som jag bara älskar. Och kokosen gjorde verkligen till till de här kakorna.
Och du, köp frusen passionsfrukt i kuber, mycket billigare och smidigare än att köpa färska frukter. Sen bara tinar du den och silar bort kärnorna.
Om du undrar vart plåten kommer ifrån så är den från Nordic Ware och du hittar en sån här.