Kokosglass

16 januari, 2019

Mjuk och krämig glass med kokosgrädde och rostade kokosflingor.

Glass är min nya grej sen jag skaffade mig en bra glassmaskin. Jag vill fortfarande ha en superbra glassmaskin med processor, men det får bli en senare investering, just nu är jag bara glad att jag har en som jag tycker gör god glass med perfekt konsistens.

Jag har ätit kokosglass på restaurang ett par gånger nu och tycker att det är så sjukt gott varje gång! Det här var första gången jag testade att göra själv, och den blev väldigt god, men inte RIKTIGT så god som på restaurang. Jag utgick från mitt vanliga glassrecept men bytte den vanliga grädden och mjölken med kokosgrädde.

Kokosglass

3.8/5(46)
Röster
Portioner: 0,5 liter

Ingredienser:

1 burk kokosgrädde (400 ml), (gärna den fetaste du kan hitta. Renée Voltaires är 32% vilket är toppen.)

1 tsk vaniljpasta eller 0,5 vaniljstång

20 g glykos (1 msk)

100 g socker (drygt 1 dl)

4 äggulor

1 dl kokosflingor

Instruktioner:

1. Värm kokosgrädden, glykos och vaniljen till kokpunkten.

2. Vispa samman socker och äggulor tills det blir vitt och fluffigt.

3. Häll försiktigt den varma mjölken över äggulorna medan du hela tiden vispar.

4. Häll tillbaka allt i kastrullen och värm under omrörning till 84 grader.

5. Lägg plast på glassmeten och ställ in den i kylen över natten, eller 5-6 timmar.

6. Kör glassen i glassmaskin.

7. Rosta kokosflingorna i en panna och låt dem svalna. Rör ner dem i glassen när du har kört den i glassmaskinen. Frys sedan glassen i minst 3-4 timmar innan servering. Om du vill frysa den i silikonformar så häll den i dem efter glassmaskinen och innan du ställer in glassen i frysen.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
2 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera
  • Ann-Kristin

    Är det nödvändigt att ha glykos i Glassen? Varför?
    Mvh Ann-Kristin

    • A
      Emma Brink Rask

      Det ger en krämigare konsistens och förhindrar att iskristaller bildas. Men det kan uteslutas.

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg