Den godaste småkakan, nu ännu godare med smak av kokos.
Kokosdrömmar är tydligen ett recept som har bakat i min mans släkt och jag fick i uppdrag av min svärmor att försöka baka såna till julen.
Eftersom det är olja i mitt vanliga drömrecept så bytte jag den mot kokosolja. Sen tillsatte jag också rostade kokosflingor i degen och det blev ljuvligt gott, i alla fall om man, som jag, älskar kokos.
Drömmarna blir som vanligt väldigt spröda och smälter i munnen, och på samma gång så får den en liten känsla av seg tuggmotstånd och sen den ljuvliga smaken av rostad kokos.
Louise
Har provat från en kokbok för några år sedan o dom blev kemiska i smaken.
ska pröva ditt recept o se om det går bättre denna gången
Clara
Kan man byta ut hjortronsaltet mot bakpulver? Och i vilken mängd i så fall? Tack på förhand!
emmabrink
Du kan byta, 1 tsk hjortronsalt mot 2 tsk bakpulver. Men kakorna kommer inte att bli lika spröda.
Clara
Ok, tack för snabbt svar 🙂
Lovisa
Jag lyckades tyvärr inte få drömmarna spröda utan de blev kompakta, hårda och inte spruckna på ytan. Vad gjorde jag för fel? Gräddat för varmt för kort tid?
Lovisa
Knasigt, kanske inte kan lita på min våg. Får göra ett nytt försök!
emmabrink
Det låter som att du har fått för mycket mjöl i degen.