Warning: Undefined array key "prepTime" in /home/emmabrin/brinkenbakar.se/wp-content/plugins/schema-premium/includes/schemas/sub-types/CreativeWork/HowTo/Recipe.php on line 297

Kokosdrömmar

10 januari, 2020

Den godaste småkakan, nu ännu godare med smak av kokos.

Kokosdrömmar är tydligen ett recept som har bakat i min mans släkt och jag fick i uppdrag av min svärmor att försöka baka såna till julen.

Eftersom det är olja i mitt vanliga drömrecept så bytte jag den mot kokosolja. Sen tillsatte jag också rostade kokosflingor i degen och det blev ljuvligt gott, i alla fall om man, som jag, älskar kokos.

Drömmarna blir som vanligt väldigt spröda och smälter i munnen, och på samma gång så får den en liten känsla av seg tuggmotstånd och sen den ljuvliga smaken av rostad kokos.

Kokosdrömmar

4.4/5(20)
Röster
Portioner: 20 kakor
Tillagningstid: 00:30

Ingredienser:

50 g mjukt smör

135 g strösocker (1,5 dl)

0,5 tsk vaniljsocker

50 g kokosolja (0,5 dl)

90 g vetemjöl (1,5 dl)

0,5 tsk hjorthornssalt

50 g rostade kokosflingor (1,5 dl)

Instruktioner:

1. Sätt ugnen på 150 grader varmluft (165 grader vanlig ugn).

2. Rosta kokosflingorna i en torr stekpanna i ett par minuter tills de blir lite bruna och börjar dofta ljuvligt.

3. Vispa smör, socker och vaniljsocker med en elvisp i 2-3 minuter.

4. Tillsätt kokosoljan och rör om.

5. Blanda mjölet och hjorthornssaltet i en skål.

6. Tillsätt de torra ingredienserna.

7. Rulla degen till små kulor och lägg på ett bakplåtspapper på en plåt.

8. Grädda i mitten av ugnen i 15-17 minuter. Låt kakorna svalna.

Förvara i en tät burk i rumstemperatur. De håller i ett par veckor. Går fint att frysa. 

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
7 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera
  • Har provat från en kokbok för några år sedan o dom blev kemiska i smaken.
    ska pröva ditt recept o se om det går bättre denna gången

  • Kan man byta ut hjortronsaltet mot bakpulver? Och i vilken mängd i så fall? Tack på förhand!

    • A
      emmabrink

      Du kan byta, 1 tsk hjortronsalt mot 2 tsk bakpulver. Men kakorna kommer inte att bli lika spröda.

      • Ok, tack för snabbt svar 🙂

        • Jag lyckades tyvärr inte få drömmarna spröda utan de blev kompakta, hårda och inte spruckna på ytan. Vad gjorde jag för fel? Gräddat för varmt för kort tid?

          • Knasigt, kanske inte kan lita på min våg. Får göra ett nytt försök!

          • A
            emmabrink

            Det låter som att du har fått för mycket mjöl i degen.

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg