Supergott bröd med få ingredienser och ingen kan gissa att du inte knådat degen en sekund.
Jag bakar i stort sett aldrig bröd. Jag gillar inte processen. Den är lång, tråkig och framförallt kladdig. Men jag älskar såklart att bjuda på nybakat bröd till middagsgäster. Då brukar jag göra det här brödet. Du rör ihop mjöl, vatten, salt och torrjäst på 1 minut. Låter det stå i rumstemperatur i 12-16 timmar, lägger det i en gryta och bakar. Minimal insats för ett superhärligt bröd. Det får en knaprig yta och stora fina hål i sig. Som om det var ett surdegsbröd som du knådat i timmar.
Du kan säkert använda färsk jäst också. Ta då 7-8 gram och rör ut det i vattnet innan du tillsätter mjöl och salt.
Minou
Efter att man ”vikt ihop” degen så att det finns mjöl på alla sidor ska den in i grytan. Ska ovansidan med vikningarna vara uppåt i grytan?
Emma Brink Rask
Nej, neråt.
Antonia
Skall man alltså stoppa in grytan igen i ugnen när man stoppat ner degen?
Emma Brink Rask
Ja precis.
Ida
Bästa brödet. Så gott och enkelt 🤩
Kicki
Blev ju supergott och så enkelt att göra.
Anki
Hur stor ska grytan vara?
ljuvligarecept
Härligt med nybakt bröd!