Kladdkakemuffins med spindelnät

15 oktober, 2020

Skrämmande goda kladdkakemuffins med chokladfrosting och mönster av spindelnät. Busenkel bakning till Halloween.

Perfekt höstlovsbakning med barnen. Enkla kladdkakemuffins som dekoreras med spindelnät. Inte alls så svårt som det ser ut. I min profil på Instagram finns en filmrulle där jag visar hur man gör. Du kan också välja att göra de här bakelserna till en stor kladdkaka, använd då en form som är 22-24 cm.

Kladdkakemuffins med spindelnät

3.9/5(23)
Röster
Portioner: Ca 12 bakelser

Ingredienser:

Kladdkaka

150 g smör

3 ägg

270 g strösocker (3 dl)

115 g vetemjöl (2 dl)

40 g kakao (1 dl)

2 tsk vaniljsocker

0,5 tsk salt

Dekoration

100 g mörk choklad

100 g grädde

50 g vit choklad

Instruktioner:

Kladdkaka

1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft (175 grader vanlig ugn) och sätt 12 muffinsformar i en muffinsplåt, eller använd en i silikon om du har.

2. Smält smöret och låt det svalna något.

3. Rör samman ägg och socker i en skål.

4. Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål.

5. Rör i smöret i ägg och socker och sedan de torra ingredienserna.

6. Häll smeten i formarna och grädda i 12-14  minuter, de ska vara kladdiga men ha torkat på ovansidan.

7. Ta ut kakan och låt den svalna. Låt dem sedan blir helt kalla i kylen eller frysen och tag sen ut dem ur formarna och lägg dem upp och ner på ett galler.

8. Finhacka den mörka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädden och häll över chokladen och rör om till en blank ganache. När den blivit lite mer trögflytande ska den hällas över muffinsen.

9. Smält den vita chokladen och häll den på en spritspåse (en vanlig plastpåse går också bra, där du kan klippa av ena hörnet). Klipp ett litet hål.

10. Häll ganachen över kakorna. Direkt efter gör du en virvel i cirkelmönster med den vita chokladen. Börja innefrån och gå utåt. Dra sedan från mitten av kakan och ut mot kanterna med en tandpetare så att det ser ut som att det blir ett spindelnät.

Förvara kakorna i kylen. Låt frostingen sätta sig någon halvtimme innan de serveras.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
1 kommentar
Visa kommentarer eller kommentera
  • De blev verkligen jättegoda! Jag hade svårt att hälla ganachen över så att den fördelade sig jämt över muffinsen, så jag satte en gaffel i muffinsen (när den var fryst/halvtinad) och doppade den i en skål med ganachen. Det gick jättesmidigt! Hett tips!

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg