Kladdkaka med lättvispad grädde

5 oktober, 2018

En helt vanlig kladdkaka utan krusiduller, bakad till perfektion med sega kanter, kladdig mitten och serverad med en klick lättvispad grädde.

Jag insåg att jag inte hade något recept på en helt vanlig kladdkaka här på bloggen och så kan vi ju inte ha det. I min mening finns det två sätt att äta kladdkaka. Antingen nybakad och lite ljummen, med en rinnande kärna serverad med lättvispad grädde eller dagen efter när den fått stå och mogna i kylen över natten och är fint spritsad med någon gräddig frosting. Det här är då det första alternativet.

Jag gillar att bröa formen med kokos, då blir den sådär rostad och god när kakan kommer ut ur ugnen och det är bara så gott!

Kladdkaka med lättvispad grädde

3.8/5(15)
Röster
Portioner: 8-10 bitar

Ingredienser:

150 g smör

3 ägg

270 gram strösocker (3 dl)

115 gram vetemjöl (2 dl)

40 gram kakao (1 dl)

2 tsk vaniljsocker

2 krm salt

Instruktioner:

1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft (175 grader vanlig) och smörj en rund form med löstagbar botten, ca 20-22 cm i diameter. Bröa med kokos.

2. Smält smöret och låt det svalna något.

3. Rör samman ägg och socker i en skål.

4. Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål.

5. Rör i smöret i ägg och socker och sedan de torra ingredienserna.

6. Häll smeten i formen och grädda i 15-18 minuter, kakan ska vara lite ”gungig”, men om den har torkat på översidan så är den klar.

7. Ta ut kakan och låt den svalna något, men den får gärna serveras ljummen.

Vispa grädde fluffigt och servera!

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Populärt just nu
Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg