Kladdkaka med vispad svart vinbärsfrosting

8 maj, 2019

Kladdig fudge-ig chokladkaka med fluffig syrlig vispad pannacotta med svara vinbär.

Att göra pannacotta och sen vispa upp den är ett utmärkt sätt att göra en smakrik, fluffig och ändå hållbar frosting. Grädden som man vispar gör den fluffig och gelatinet ger den stabilitet.

Följ @brinkenbakar på Instagram för fler bilder, filmer och inblick bakom kulisserna.

Kladdkaka med vispad svart vinbärsfrosting

3.6/5(31)
Röster
Portioner: 8 bitar

Ingredienser:

Kladdkaka

150 g smör

100 g mörk choklad

2 ägg (rumstempererade)

140 g strösocker (1,5 dl)

75 g farinsocker (knappt 1 dl)

1 tsk salt

2 tsk vaniljsocker

20 g kakao (0,5 dl)

60 g vetemjöl (1 dl)

Vispad vinbärspannacotta med kardemumma

3 gelatinblad

150 g puré av svarta vinbär (mixade och silade) (1,5 dl)

3 dl grädde

30 g socker (2 msk)

2 tsk nymortlad kardemumma

Instruktioner:

Kladdkaka

1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft (180 grader vanlig ugn) och smörj en rund form med löstagbar botten, ca 22-24 cm. Lägg ett bakplåtspapper i botten.

2. Smält smöret i en kastrull och smält sedan chokladen i smöret. Ställ åt sidan.

3. Vispa ihop socker, farinsocker och ägg tills allt är blandat.

4. Rör samman mjöl, kakao, salt och vaniljsocker.

5. Häll ner choklad och smör i ägg och socker och blanda samman. Sikta till sist ner de torra ingredienserna och vänd samman till en smet.

6. Häll smeten i formen och baka i ca 20 minuter, den ska vara lite gungig i mitten. Låt sedan kakan svalna helt.

Vispad vinbärspannacotta med kardemumma

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.

2. Koka upp bärpurén, grädde, socker och kardemumma.

3. Rör ner gelatinet. Häll i en bunke och plasta in och ställ i kylen över natten.

4. Vispa upp och spritsa.

Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg