Kladdkaka med riesengrädde

14 oktober, 2018

Fudge-ig kladdkaka toppad med chokladkolagrädde. Vilken dröm!

Ni är ju helt tokiga i mina recept där jag gör kladdkaka och sen spritsar med nåt härligt på toppen, så här kommer ännu ett. En fudge-seg kladdkaka toppad med Riesen-grädde. Japp, jag har alltså smält Riesenkolor i grädde, låtit det kallna och vispat upp det och spritsat det på den kalla kladdkakan. Det var sååå gott!

Tänk på att kladdkakan ska hinna svalna helt innan du spritsar och på att grädden också måste bli helt kall, den ska gärna stå i kyl över natten innan du vispar den. Perfekt att förbereda båda kaka och grädde dagen innan alltså och bara fixa klart innan servering.

Följ @brinkenbakar på Instagram för fler bilder och inspiration

Kladdkaka med riesengrädde

3.8/5(12)
Röster
Portioner: 8-10

Ingredienser:

Kladdkaka

150 gram smör

100 g mörk choklad, 70%

2 ägg, rumstempererade

140 g strösocker (1,5 dl)

75 g farinsocker (1 dl)

3 g salt

80 g vetemjöl (1,3 dl)

Riesengrädde

3 dl vispgrädde

120 gram riesenkolor

Instruktioner:

Kladdkaka

1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft (175 grader vanlig ugn) och smörj en form, ca 22 cm i diameter.

2. Smält smöret i en kastrull och lägg sedan i chokladen, hackad i mindre bitar.

3. I en annan skål, vispa ägg, socker och farinsocker lite lätt.

4. Blanda med smör och choklad och rör till sist ner mjöl och salt.

5. Häll smeten i formen och grädda i ugnen i ca 20 minuter.

6. Ta ut kakan och låt den svalna.

Riesengrädde

1. Lägg grädde och kolor i en kastrull och värm försiktigt tills alla kolor har smält.

2. Häll över i en bunke, lägg plastfolie tätt intill och ställ in i kylen för att svalna helt.

3. Vispa som vanlig grädde och spritsa på kladdkakan. Jag har spritsat med tyllen Wilton 8B.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg