Kladdkaka med Oboy-grädde

6 november, 2017

Superenkel kladdkaka med chokladgrädde!

Inför Kladdkakans dag den 7 november testade jag att baka ICA Buffés kladdkaksrecept som de hävdar ”är det allra bästa” efter flera tester. Det finns ju verkligen en miljard olika kladdkaksrecept och ännu fler varianter på toppings. Här var jag ute efter ett klassiskt recept och då funkade detta utmärkt.

Allra godast tycker jag kladdkaka är om man har brödat formen med kokos och sen äter den ljummen med glass eller grädde. Men om man vill göra den lite mer elegant och exempelvis spritsa toppingen fint, då gör man bäst i att baka själva kakan dagen före och låta den sätta sig i kylen.

kladdkaka-oboygrädde-1

Det här är verkligen ett supersimpelt recept från början till slut! Toppingen är bara vispgrädde med Oboy! Jag vet inte om jag är sist på bollen med att komma på idén eller om jag kommer att bli geniförklarad efter detta. Men häll i 1 msk Oboy för varje deciliter grädde och vispa sen som vanligt, då får man en mousseliknande grädde som smakar varm choklad! Drömmigt!

kladdkaka-oboygrädde-2

Se alla mina recept med kladdkaka här >

Kladdkaka med Oboy-grädde

4.5/5(14)
Röster
Portioner: 10-12 bitar

Ingredienser:

Kladdkaka

150 g smör

3 ägg

270 gram strösocker (3 dl)

115 gram vetemjöl (2 dl)

40 gram kakao (1 dl)

2 tsk vaniljsocker

2 krm salt

Oboy-grädde

3 dl vispgrädde

3-4 matskedar Oboy

Instruktioner:

1. Sätt ugnen på 165 grader varmluftsugn (175 grader vanlig ugn) och smörj en rund form med löstagbar botten, ca 20-22 cm i diameter.

2. Smält smöret och låt det svalna något.

3. Rör samman ägg och socker i en skål.

4. Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål.

5. Rör i smöret i ägg och socker och sedan de torra ingredienserna.

6. Häll smeten i formen och grädda i 15-18 minuter, kakan ska vara lite ”gungig”, men om den har torkat på översidan så är den klar.

7. Ta ut kakan och låt den svalna. Låt den sedan stå i kylen över natten.

8. Häll grädden i en vispskål och tillsätt Oboyen.

9. Vispa tills du får en krämig mousseliknande konstistens.

10. Spritsa eller bred på kakan.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
1 kommentar
Visa kommentarer eller kommentera

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Populärt just nu
Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg