Superenkel kladdkaka med chokladgrädde!
Inför Kladdkakans dag den 7 november testade jag att baka ICA Buffés kladdkaksrecept som de hävdar ”är det allra bästa” efter flera tester. Det finns ju verkligen en miljard olika kladdkaksrecept och ännu fler varianter på toppings. Här var jag ute efter ett klassiskt recept och då funkade detta utmärkt.
Allra godast tycker jag kladdkaka är om man har brödat formen med kokos och sen äter den ljummen med glass eller grädde. Men om man vill göra den lite mer elegant och exempelvis spritsa toppingen fint, då gör man bäst i att baka själva kakan dagen före och låta den sätta sig i kylen.
Det här är verkligen ett supersimpelt recept från början till slut! Toppingen är bara vispgrädde med Oboy! Jag vet inte om jag är sist på bollen med att komma på idén eller om jag kommer att bli geniförklarad efter detta. Men häll i 1 msk Oboy för varje deciliter grädde och vispa sen som vanligt, då får man en mousseliknande grädde som smakar varm choklad! Drömmigt!
Malgorzata Haggu
Fin kladdkaka! Måste hinna baka min idag!