Kladdkaka med nutellafrosting

6 januari, 2018

En lättbakad kladdig chokladbotten toppad med Nutella- och vit chokladfrosting.

Om bara 4 veckor ska jag flytta. Jag är så pepp och det ska bli superspännande. Vi flyttar från en lägenhet på 90 kvadrat till ett nybyggt parhus i 4 våningsplan. Mitt nya kök kommer nog inte att vara lika praktiskt som det jag har nu, men sååå fint! Ni ska såklart få se bilder när vi flyttat.

I alla fall så betyder det att jag har börjat flyttpacka och rensa här hemma. Och jag har börjat gå igenom mina baklådor i frysen. Jag fryser väldigt sällan bakverk, men däremot slattar av smörkräm, fyllningar, mördeg och liknade brukar jag lägga i täta burkar och frysa och sen se till att använda inom 2-3 månader. De kommande veckornas bakning kommer helt att hänga på vad jag hittar i frysen. Som igår när jag hittade överbliven frosting från min Nutellatårta. Då fick det bli en kladdkaka som spritsades med frostingen på toppen. För att få tre nyanser gjorde jag lite av nutellakrämen mörkare med kakao.

Kladdkaka med nutellafrosting

3.9/5(24)
Röster
Portioner: 8-10 bitar

Ingredienser:

Kladdkaka

160 g smör

160 g mörk choklad

200 g socker (2,2 dl)

4 ägg

20 g vetemjöl (2 msk)

Frosting

100 g mjukt smör

90 g florsocker (1,5 dl)

1 tsk vaniljsocker

100 g nutella (1 dl)

1 msk kakao

50 g vit choklad

Instruktioner:

Kladdkaka

1.Sätt ugnen på 160 grader varmluft (175 grader vanlig ugn) och smörj en form med löstagbar botten, ca 22 cm i diameter. Klä den gärna i botten med bakplåtspapper så blir den enklare att lossa.

2. Smält smöret i en skål över vattenbad.

3. Tillsätt chokladen och smält den med smöret.

4. Tag av skålen från värmen och tillsätt sockret.

5. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.

6. Blanda till sist i vetemjölet.

7. Häll smeten i formen och baka i ca 20 minuter i ugnen. Kakan ska sätta sig men inte kännas helt torr, det är en kladdkaka så den ska vara lite kladdig.

8. Tag ut kakan och låt den svalna. Ställ den sedan i kylen och låt den bli riktigt kall. Spritsa sedan smörkrämen direkt på kakan. Eller välj att stryka ett tunt lager med nutellasmörkräm runt om först. 

Frosting

1. Smält den vita chokladen och ställ åt sidan.

2. Vispa smöret i 5 minuter.

3. Tillsätt florsocker och vaniljsocker och vispa i 2 minuter till.

4. Lägg 1/3 av smörkrämen i en skål och vispa ner den smälta vita chokladen.

5. Vispa ner nutellan i resten av smörkrämen.

6. Vill du ha ytterligare en lite mörkare nyans på en del av krämen, ta en del av nutellakrämen och blanda med 1 msk kakao.

7. Lägg krämerna på spritspåsar och spritsa stjärnor i olika storlekar. Jag har använt tyllarna wilton 8b och 6b och tryckt olika hårt för olika storlekar.

Dela det här inlägget:
4 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera
 • Så bra recept, mitt nya go-to kladdkaksrecept 🙂 tack!
  Testade igår med vit choklad saffran och amaretto (minskade sockermängden med ca 50 g pga att vit choklad är sötare) och det blev superbra!
  Körde i en 20 cm form och den var perfekt kladdig efter 20 min i ugnen och sen en dag i kylen!
  Kram Mirna

 • Jessica

  Åh vilka tyllar har du använt?!

  • A
   Emma Brink Rask

   Wilton 8B och 6B, så trycker man med olika tryck så blir duttarna olika stora.

 • Kan man göra denna en dag innan den ska serveras?

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg