En lättbakad kladdig chokladbotten toppad med Nutella- och vit chokladfrosting.
Om bara 4 veckor ska jag flytta. Jag är så pepp och det ska bli superspännande. Vi flyttar från en lägenhet på 90 kvadrat till ett nybyggt parhus i 4 våningsplan. Mitt nya kök kommer nog inte att vara lika praktiskt som det jag har nu, men sååå fint! Ni ska såklart få se bilder när vi flyttat.
I alla fall så betyder det att jag har börjat flyttpacka och rensa här hemma. Och jag har börjat gå igenom mina baklådor i frysen. Jag fryser väldigt sällan bakverk, men däremot slattar av smörkräm, fyllningar, mördeg och liknade brukar jag lägga i täta burkar och frysa och sen se till att använda inom 2-3 månader. De kommande veckornas bakning kommer helt att hänga på vad jag hittar i frysen. Som igår när jag hittade överbliven frosting från min Nutellatårta. Då fick det bli en kladdkaka som spritsades med frostingen på toppen. För att få tre nyanser gjorde jag lite av nutellakrämen mörkare med kakao.
Mirna
Så bra recept, mitt nya go-to kladdkaksrecept 🙂 tack!
Testade igår med vit choklad saffran och amaretto (minskade sockermängden med ca 50 g pga att vit choklad är sötare) och det blev superbra!
Körde i en 20 cm form och den var perfekt kladdig efter 20 min i ugnen och sen en dag i kylen!
Kram Mirna
Jessica
Åh vilka tyllar har du använt?!
Emma Brink Rask
Wilton 8B och 6B, så trycker man med olika tryck så blir duttarna olika stora.
Elin
Kan man göra denna en dag innan den ska serveras?