Kladdkaka med mjölkchokladchantilly

5 november, 2018

Kladdkaka med grädde kan vara det enklaste att baka och servera, men det går också att på de mest enkla sätt göra det till en riktig showstopper, genom att plocka fram spritspåsen och tyllarna. Här har jag använt några olika för att visa hur man kan göra!

Ni kan titta i mina highlights på Instagram som heter ”piping” om ni vill se hur jag har gjort. Ni hittar min på Instagram under namnet @brinkenbakar.

Jag har valt att spritas med mjölkchokladchantilly. Chantilly är smaksatt grädde, originalet är smaksatt med vanilj och socker men du kan också göra chantilly med exempelvis choklad eller annat godis. Jag gillar konditorernas ord chantilly mycket mer än det populära namnet fluff som jag vet att många hemmabagare använder.

Kladdkaka med mjölkchokladchantilly

5/5(1)
Röster
Portioner: 8 bitar

Ingredienser:

Kladdkaka

150 g smör

3 ägg

270 gram strösocker (3 dl)

115 gram vetemjöl (2 dl)

40 gram kakao (1 dl)

2 tsk vaniljsocker

2 krm salt

Mjölkchokladchantilly

4 dl vispgrädde

200 gram mjölkchoklad

Instruktioner:

Kladdkaka

1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft (175 grader vanlig ugn) och smörj en rund form med löstagbar botten, ca 20-22 cm i diameter.

2. Smält smöret och låt det svalna något.

3. Rör samman ägg och socker i en skål.

4. Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål.

5. Rör i smöret i ägg och socker och sedan de torra ingredienserna.

6. Häll smeten i formen och grädda i 15-18 minuter, kakan ska vara lite ”gungig”, men om den har torkat på översidan så är den klar.

7. Ta ut kakan och låt den svalna. Låt den sedan stå i kylen över natten.

Mjölkchokladchantilly

1. Hacka chokladen och lägg den i en bunke.

2. Koka upp grädden och häll den över chokladen.

3. Mixa allting jämnt med en stavmixer, lägg plastfilm tätt intill så att det inte blir skinn på grädden och låt den stå i kylen tills den är helt kall, gärna över natten.

4. Vispa upp med elvisp på lägsta hastighet tills du har en fast och fin grädde som du kan spritsa.

5. Spritsa önskat mönster på kladdkakan.

Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Populärt just nu
Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg