Kladdkaka med mandeltopping

21 november, 2019

En smarrig saftig kladdkaka toppad med mandelspån som rostas i ugnen när kakan bakas. Gott med en klick grädde!

Ibland behöver det inte vara svårare. En snabb, vacker och god fika att slänga ihop när du får oväntat besök. En vanlig kladdkaka, ovanligt god med massa choklad i, toppad med mandelspån  som rostas medan kakan bakas i ugnen. Ät den kall eller varm, gärna med en klick grädde till. Och kanske några färska  bär.

Följ @brinkenbakar på Instagram för fler bilder, filmer, tips och inblick bakom kulisserna.

Kladdkaka med mandeltopping

5/5(2)
Röster
Portioner: 6 bitar

Ingredienser:

80 gram smör

80 gram mörk choklad

75 gram strösocker

25 gram farinsocker

2 ägg

1 matsked vetemjöl (kan uteslutas om man vill göra den helt glutenfri)

1 dl mandelspån

Instruktioner:

1.Sätt ugnen på 160 grader varmluft (180 grader vanlig ugn) och smörj en form med löstagbar botten, ca 18 cm i diameter. Klä den gärna i botten med bakplåtspapper så blir den enklare att få loss.

2. Smält smöret i en kastrull och smält sedan chokladen där i.

3. Tag kastrullen från värmen och rör ner sockret.

4. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.

5. Blanda till sist i vetemjölet.

6. Häll smeten i formen och strö över mandelspån. Baka i ca 15-20 minuter i ugnen. Kakan ska sätta sig men inte kännas helt torr eftersom den ska vara lite kladdig.

7. Tag ut kakan och låt den svalna. Ät den ljummen eller ställ den i kylen över natten för en mer seg kaka.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg