Kladdkaka med lingoncheesecakefrosting

4 november, 2019

Toppa kladdkakan med en lättfixad lingoncheesecaketopping. Syrligt, fluffigt och gott! För att inte tala om vackert!

Den här kladdkakan är toppad med en syrlig och söt lingoncheesecakefrosting. Jag gjorde det enkelt för mig och använde frystorkat lingonpulver, det finns att köpa i min ICA-butik, på bakhyllan, det jag hittade kommer från Kung Markatta. Det ger både en vacker färg och en god syrlig lingonsmak.

Följ @brinkenbakar på Instagram för fler bilder, tips, filmer och inblick bakom kulisserna.

Kladdkaka med lingoncheesecakefrosting

4/5(39)
Röster
Portioner: 8-10 bitar

Ingredienser:

Kladdkaka

150 g smör

3 ägg

270 g strösocker (3 dl)

115 g vetemjöl (2 dl)

40 g kakao (1 dl)

2 tsk vaniljsocker

2 krm salt

Lingoncheesecakefrosting

200 g cream cheese

3 dl grädde

120 g florsocker (2 dl)

1 tsk vaniljsocker

2 msk lingonpulver

Instruktioner:

Kladdkaka

1. Sätt ugnen på 175 grader och smörj en rund form med löstagbar botten, ca 20-22 cm i diameter.

2. Smält smöret och låt det svalna något.

3. Rör samman ägg och socker i en skål.

4. Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål.

5. Rör i smöret i ägg och socker och sedan de torra ingredienserna.

6. Häll smeten i formen och grädda i 15-18 minuter, kakan ska vara lite ”gungig”, men om den har torkat på översidan så är den klar.

7. Ta ut kakan och låt den svalna helt.

Lingoncheesecakefrosting

1. Häll allt i en bunke, se till att grädde och färskost är riktigt kylskåpskalla. Vispa i ett par minuter tills du har en fluffig frosting. Häll den på en spritspåse, jag hade en stor stängd stjärntyll och spritsade om lott i olika rader. Dekorera med frusna lingon.

Dela det här inlägget:
6 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera
  • Tror det går att gjuta och frysa lingonfrostingen i tex en bubbelform istället för att spritsa den?

    • A
      Emma Brink Rask

      Du skulle jag göra en lingonpannacotta istället.

  • Elisabeth Broberg

    Ser otroligt smarrig ut! Men skulle det fungera med lingon istället för lingonpulver?
    Antar att frostingen kan bli lite lösare då…
    Tack för inspirerande och goda recept!

    • Kan jag göra lingonfrostingen dagen innan och lägga på kladdkakan över natten?

      • A
        Emma Brink Rask

        Det går bra. Spritsa den direkt när den är vispad så kan den stå över natten sen.

    • A
      Emma Brink Rask

      Du kan göra som en lingonpure istället, häll då i Max 1 dl av den i frostingen.

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg