En saftig kladdkaka med ett täcke av krämig jordnötscheesecake.
Följ @brinkenbakar på Instagram för fler bilder, filmer, tips och inblick bakom kulisserna.
Copyright © 2o23 brinkenbakar.se
150 gram smör
100 gram mörk choklad
2 ägg (rumstempererade)
140 gram strösocker (2 dl)
75 gram farinsocker (1 dl)
1 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
20 gram kakao (0,5 dl)
60 gram vetemjöl (1 dl)
200 gram cream cheese
100 gram florsocker (1,75 dl)
130 gram jordnötssmör (gärna chunky)
1 tsk vaniljpasta
1 dl vispgrädde
1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft (180 grader vanlig ugn) och smörj en rund form med löstagbar botten, ca 22-24 cm. Lägg ett bakplåtspapper i botten.
2. Smält smöret i en kastrull och smält sedan chokladen i smöret. Ställ åt sidan.
3. Vispa ihop socker, farinsocker och ägg tills allt är blandat.
4. Rör samman mjöl, kakao, salt och vaniljsocker.
5. Häll ner choklad och smör i ägg och socker och blanda samman. Sikta till sist ner de torra ingredienserna och vänd samman till en smet.
6. Häll smeten i formen och baka i ca 20 minuter, den ska vara lite gungig i mitten. Låt sedan kakan svalna helt.
1. Blanda samman cream cheese, florsocker, jordnötssmör och vanilj, gärna med elvisp.
2. Vispa grädden och vänd ner den i massan och blanda tills du har en jämn frosting.
3. Spritsa på kladdkakan. Dekorera med minimarshmallows och minifudge.
Louise Westerberg
Stämmer 1 tsk salt? Det låter väldigt mycket?
Emma Brink Rask
Ja det stämmer, men om du tror att det är för mycket salt för din smak, så ta mindre.
Sandra Callermo
Choklad och jordnötter är en ljuvlig kombo och denna kaka är SÅ snygg!