Kladdkaka med jordnötscheesecake

28 april, 2019

En saftig kladdkaka med ett täcke av krämig jordnötscheesecake.

Följ @brinkenbakar på Instagram för fler bilder, filmer, tips och inblick bakom kulisserna.

Kladdkaka med jordnötscheesecake

4.1/5(6)
Röster
Portioner: 8-10 bitar

Ingredienser:

Kladdkaka

150 gram smör

100 gram mörk choklad

2 ägg (rumstempererade)

140 gram strösocker (2 dl)

75 gram farinsocker (1 dl)

1 tsk salt

2 tsk vaniljsocker

20 gram kakao (0,5 dl)

60 gram vetemjöl (1 dl)

Jordnötscheesecakefrosting

200 gram cream cheese

100 gram florsocker (1,75 dl)

130 gram jordnötssmör (gärna chunky)

1 tsk vaniljpasta

1 dl vispgrädde

Instruktioner:

Kladdkaka

1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft (180 grader vanlig ugn) och smörj en rund form med löstagbar botten, ca 22-24 cm. Lägg ett bakplåtspapper i botten.

2. Smält smöret i en kastrull och smält sedan chokladen i smöret. Ställ åt sidan.

3. Vispa ihop socker, farinsocker och ägg tills allt är blandat.

4. Rör samman mjöl, kakao, salt och vaniljsocker.

5. Häll ner choklad och smör i ägg och socker och blanda samman. Sikta till sist ner de torra ingredienserna och vänd samman till en smet.

6. Häll smeten i formen och baka i ca 20 minuter, den ska vara lite gungig i mitten. Låt sedan kakan svalna helt.

Jordnötscheesecakefrosting

1. Blanda samman cream cheese, florsocker, jordnötssmör och vanilj, gärna med elvisp.

2. Vispa grädden och vänd ner den i massan och blanda tills du har en jämn frosting.

3. Spritsa på kladdkakan. Dekorera med minimarshmallows och minifudge.

Dela det här inlägget:
3 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera
  • Louise Westerberg

    Stämmer 1 tsk salt? Det låter väldigt mycket?

    • A
      Emma Brink Rask

      Ja det stämmer, men om du tror att det är för mycket salt för din smak, så ta mindre.

  • Sandra Callermo

    Choklad och jordnötter är en ljuvlig kombo och denna kaka är SÅ snygg!

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg