En riktigt chokladig kladdkaka toppad med lättvispad grädde, färska svenska jordgubbar och rostade pinjenötter.
Kladdkaka med grädde, jordgubbar och pinjenötter

Kladdkaka med grädde, jordgubbar och pinjenötter
4.7/5(5)
Röster- Portioner: 8-10 portioner
- Förberedelsetid:
- Tillagningstid:
Ingredienser:
Kladdkaka
150 g smör
100 g mörk choklad
2 ägg (rumstempererade)
90 g strösocker (1 dl)
80 g ljust muscovadosocker (knappt 1 dl)
0,5 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
20 g kakao (0,5 dl)
60 g vetemjöl (1 dl)
Dekorering
2,5 dl vispgrädde
0,5 liter jordgubbar
0,5 dl rostade pinjenötter
Instruktioner:
1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft (180 grader vanlig ugn) och smörj en rund form med löstagbar botten, ca 20-22 cm. Lägg ett bakplåtspapper i botten.
2. Smält smöret i en kastrull och smält sedan chokladen i smöret. Ställ åt sidan.
3. Rör ihop socker, muscovadosocker och ägg tills allt är blandat.
4. Rör samman mjöl, kakao, salt och vaniljsocker.
5. Häll ner choklad och smör i ägg och socker och blanda samman. Sikta till sist ner de torra ingredienserna och vänd samman till en smet.
6. Häll smeten i formen och baka i ca 20 minuter, den ska vara lite gungig i mitten. Låt sedan kakan svalna helt.
7. Rosta pinjenötterna i en torr panna tills de fått färg.
8. Ta bort det gröna på jordgubbarna och dela dem sen i kvartar.
9. Vispa grädden lätt och fluffig. Lägg sedan grädden på kladdkakan och sedan jordgubbar och pinjenötter.
Se mer om:
alla hjärtans dag jordgubbar kladdkaka midsommar pinjenötter
Dela det här inlägget:
Dela på facebook
Dela på pinterest
Dela på email
Du kanske också gillar
OM MIG
Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.
NYHETSBREV
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!