Kladdkaka med geléhallongrädde

15 februari, 2018

kladdkaka-med-hallonfluff-2

Fira geléhallonets dag med en smaskig kladdkaka toppad med geléhallongrädde!

Jag har hittat nyckeln till att göra en festlig tårta, som är kul att dekorera, enkel att baka och kräver minimalt med tid. Kladdkaka med olika sorters smaksatt grädde!
Tänk bara på att grädden helst ska förberedas dagen före.

kladdkaka-med-hallonfluff-3

Ni kanske minns kladdkakan med dumlegrädde som jag gjorde för ett tag sen? Nu har jag gjort en ännu mer barnälskande variant. Nämligen kladdkaka med geléhallongrädde!
Kladdkakan är mild i sin chokladsmak och grädden smakar verkligen geléhallon. En given succé på vilket barnkalas som helst.

kladdkaka-med-hallonfluff-6

kladdkaka-med-hallonfluff-4

kladdkaka-med-hallonfluff-1

Kladdkaka med geléhallongrädde

3.9/5(62)
Röster
Portioner: 8-10 bitar

Ingredienser:

Kladdkaka

100 g smör

2 ägg

225 g socker (2,5 dl)

25 g kakao (3 msk)

2 tsk vaniljsocker

1 krm salt

90 g  vetemjöl (1,5 dl)

Geléhallongrädde

60 g geléhallon

3 dl grädde

Eventuellt rosa hushållsfärg

Instruktioner:

Kladdkaka

1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft (175 grader vanlig ugn).

2. Smörj en form med löstagbar botten. 20-22 cm i diameter.

3. Smält smöret och låt det svalna något.

4. Blanda alla övriga ingredienser i en bunke.

5. Addera smöret och rör ihop till en smet.

6. Baka i ca 15 -20 minuter. Den ska ha satt sig i kanterna men vara lite gungig i mitten.

7. Låt kakan svalna något innan du tar ut den ur formen. Låt den sen svalna helt.

Geléhallongrädde

1. Lägg grädde och geléhallon i en kastrull.

2. Låt geléhallonen smälta i grädden. Det ska inte koka, bara vara så pass varmt att geléhallonen smälter.

3. Tillsätt lite rosa hushållsfärg om du vill ha grädden mer rosa än den blir.

4. Lägg i en bunke och täck med plast. Låt den bli riktigt kall i kylen. Det tar minst 4-5 timmar.

5. Vispa upp grädden med en elvisp.

6. Spritsa önskat mönster på kladdkakan.

Dela det här inlägget:
3 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera
  • Hej!
    Vill göra en gelehallonmousse tårta i silikonform Tor18, behöver man justera något för att få den fastare för att hålla bättre?

    • A
      Emma Brink Rask

      Hej, menar du att vispa upp den här geléhallongrädden och sen stöpa i form, eller är det ett annat recept du tänker dig. Den här borde funka att vispa upp, stöpa i formen, frysa och sen lossa och att den ska hålla formen. Om du vill ha den något fastare så kan du bara öka mängden geléhallon något.

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg