Seg kladdkaka toppad med fluffig dumlegrädde.
Jag gillar verkligen att ta något väldigt enkelt och göra det väldigt vackert. En kladdkaka med grädde är ju gott hur det än ser ut, men så mycket roligare att bjuda på när det är mer än en platt kaka med en skål grädde vid sidan om.
Kladdkakor kan, i mitt tycke, avnjutas på två olika sätt. Ljummen med lite rinnigt innehåll till lättvispad grädde. Så gott! Men på nåt sätt så är alltid resterna som man hittar i kylen dagen efter minst lika goda. Så ibland, som i det här receptet, så har jag låtit kakan stå i kylen över natten för att bli så där seg och fugdeliknande som den blir då.
I stället för bara lättvispad grädde har jag här valt att göra så kallad ”fluff”. Det är en vanlig term bland hemmabagare och den betyder att man har smält choklad eller godis i grädde, låtit det stå över natten och sen vispar man det dagen efter som vilken grädde som helst, och får då en slags mousseliknande resultat. Man kan göra det med vilken choklad eller vilket godis som helst. Superbra grej, supertöntigt namn. Idag blandade jag grädden med dumlekolor och kallar den därför för dumlegrädde.
Lovisa
Så gott! Funkar det att frysa hela skapelsen?