Kladdkaka med Baileysfrosting

17 februari, 2019

Lagom fudge-lik kladdkaka med en ljuvligt len frosting med vit choklad och Baileys.

 

Kladdkaka med Baileysfrosting

4.7/5(7)
Röster
Portioner: 8-10 bitar

Ingredienser:

Kladdkaka

150 gram smör

100 gram mörk choklad

2 ägg (rumstempererade)

140 gram strösocker (1,5 dl)

75 gram farinsocker (1 dl)

1 tsk salt

2 tsk vaniljsocker

20 gram kakao (0,5 dl)

60 gram vetemjöl

Baileyskräm

300 gram vit choklad

5 dl vispgrädde

3 msk baileys

Instruktioner:

Kladdkaka

1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft (180 grader vanlig ugn) och smörj en rund form med löstagbar botten, ca 22-24 cm. Lägg ett bakplåtspapper i botten.

2. Smält smöret i en kastrull och smält sedan chokladen i smöret. Ställ åt sidan.

3. Vispa ihop socker, farinsocker och ägg tills allt är blandat.

4. Rör samman mjöl, kakao, salt och vaniljsocker.

5. Häll ner choklad och smör i ägg och socker och blanda samman. Sikta till sist ner de torra ingredienserna och vänd samman till en smet.

6. Häll smeten i formen och baka i ca 20 minuter, den ska vara lite gungig i mitten. Låt sedan kakan svalna helt.

Baileyskräm

1. Finhacka chokladen och lägg den i en bunke.

2. Koka upp grädden och häll den över chokladen och rör om tills all choklad har smält, om du inte får en jämn kräm kan du köra ett par varm med en stavmixer.

3. Lägg plast tätt intill och låt stå i kylen över natten.

4. Tillsätt Baileys och vispa upp med envisp tills den blir som en fluffig mousse. Spritsa på tårtan. Jag har använt tyllen Wilton 6B till denna tårta.

Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg