Key Lime Pie

15 februari, 2017

keylimepie-liggande

Ljuvligt god sötsyrlig paj med digestivekex, lime och kondeserad mjölk toppad med en krämig mjuk maräng.

Egentligen tycker jag att det är godare att äta sin key lime pie utan maräng och med vispad grädde, för att liksom bryta av mot det söta. Men då missar man glädjen av att spritsa italiensk maräng över hela härligheten. Sweetness overload, vem kan klaga?

keylimepie-marangtacke

RECEPT

Pajskal
100 g smör
200 g digestivekex (eller varför inte Oreos?)

Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och låt svalna något. Mixa kexen och blanda sen med det smälta smöret i en bunke. Fodra en pajform (gärna med löstagbar kant) med smulorna. Grädda i ugnen i ca 10 minuter.

Key Lime-fyllning
400g (1 burk) kondenserad mjölk
Skal från 1 limefrukt plus saft från 4 limefrukter
2 tsk vaniljsocker
2 äggulor
2 ägg

Blanda alla ingredienser i en bunke, låt blandningen stå och dra i 15 minuter. Vill du inte ha limeskal i din paj så kan du nu sila ner smeten i pajskalen, annars häller du den bara som den är. Baka sedan pajen i ugnen i 15-20 minuter, den ska bara precis stelna, inte få färg. Låt sedan pajen svalna och ställ sedan in i kylen.

Italiensk maräng
300g Socker
120g Vatten
150g Äggvita

Koka upp socker och vatten till 121 grader, rör inte under tiden! När sockerlagen närmar sig 115 grader kan du börja vispa äggvitorna på medelhög hastighet. Häll sedan sockerlagen med tunn stråle över äggvitorna medan de konstant vispas på max i mixern. Vispa tills den svalnat av och sen kan du använda den och spritsa på pajen.

keylimepie-standing

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
3 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera
  • Hur stor form är denna gjord på?
    Den ser stor ut men kanske bara ser så ut? 🙂
    Nojjar att ta för liten form så den inte stelnar ifall det blir för tjockt..

  • Cecilia

    Hej! Ska man använda sötade eller osötad kondenserad mjölk?

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg