Precis som den goda sötsyrliga pajen, men som moussetårta där fyllningen är både krämig och fluffig.
Ja, om vi ska vara helt ärliga så är det ju inte Key Lime. Jag tror nästan ingen har ätit en Key Lime Pie i Sverige. För själva Key Limen är en lite mindre och gulare sorts lime som växter just i Key West i södra Florida. Men om man säger Key Lime Pie så fattar ju alla vad det är för bakverk man menar och då är det ju lika bra. Sen går det såklart utmärkt att göra det här bakverket med den limen som du kan köpa på ICA i Sverige.
Den här tårtan skiljer sig egentligen inte så mycket från en Key Lime Pie, men i pajen har man rört ihop kondenserad mjölk, lime och ägg och sedan bakar man den i ugnen. Här har jag uteslutit äggen, tillsatt lite gelatin och vänt ner lättvispad grädde och byggt en tårta av det. Och jag måste säga att det blev otroligt gott! Sådär syrligt men ändå sött och moussen blev perfekt krämig.
8 reaktioner på ”Key Lime Pie Moussetårta”
Hej och tack för en inspirerande sida! Jag undrar om kondenserad mjölken är sötad eller osötad? /Jennifer
Ja, den ska vara sötad.
Istället för gelatin vad kan jag använda och hur mycket?
Du kan använda både vegegel och agar agar, du får läsa på förpackningen vad det motsvarar.
Är inte så förtjust i lime, tror du det blir bra med citron istället?
Absolut!!
Hej! Går det att göra denna dagen innan? Eller blir det bäst om man gör marängen samma dag som den ska serveras?
Det går, men det finns en risk att marängen vattnar sig.