Key Lime Pie med cream cheese i smeten ger en korsning av paj och cheesecake och den är alldeles ljuvlig.
Förra året blev en drömresa verklighet när jag och min man bilade från Miami genom Florida Keys ner till Key West. Jag gjorde mitt bästa för att testa alla varianter av Key Lime Pie jag kunde hitta, och det var inte få. Dessutom så bedyrar de alla att just deras är den allra bästa. Med mig hem hade jag en del idéer om hur man faktiskt kan göra den allra bästa Key Lime pajen, och svaret tror jag att vi har här. Genom att blanda cream cheese i smeten får man en korsning av paj och cheesecake och den är alldeles ljuvlig. Lika god med maräng som med vispad grädde.
Hos Bakers.se hittar ni pajform med löstagbar botten i den storlek som jag använt här.
Förvara pajen i kylen fram till servering.
Vill du baka en traditionell Key Lime Pie så har jag ett sånt recept här.
Följ @brinkenbakar på instagram för fler bilder och inblick bakom kulisserna.
Sandra
Kan man förbereda pajen nån dag i förväg? Ska man då spritsa marängen på redan dagen innan eller vänta till servering? Kan man förvara marängen i en spritspåse några timmar innan den ska ätas?
Maj
Hej! Oftast när jag gör cheesecakes i ugnen så rinner fettet i botten ut och lägger sig i botten av ugnen. Det här gör att det luktar as mkt rök i ugnen och hela kakan smakar rök. Hur gör man för att undvika att fettet ska rinna ut ur springformen? Det har hönt flera gånger pga att det är så mkt smör i botten….
Emma Brink Rask
Sätt formen på en plåt med bakplåtspapper.
Adeline
Hej! Står här och vispar marängen och inser att det inte står nånstans hur länge marängen ska vara i ugnen sen?? På dina bilder har ju marängen fått färg men det kan den ju inte få om den inte står i ugnen en stund…
Emma Brink Rask
Precis, jag bränner av den med gasolbrännare. Det kan man göra, eller strunta i att bränna av den. Eller Sätra in den på 225 grader i max 5 minuter i ugn bara för att ge marängen färg.
Adeline
Ahaa! Då förstår jag! Tack så mycket för ett snabbt svar!