Key Lime cheesecake pie med italiensk maräng

4 januari, 2019
DETTA INLÄGG INNEHÅLLER SPONSRADE LÄNKAR

Key Lime Pie med cream cheese i smeten ger en korsning av paj och cheesecake och den är alldeles ljuvlig.

Förra året blev en drömresa verklighet när jag och min man bilade från Miami genom Florida Keys ner till Key West. Jag gjorde mitt bästa för att testa alla varianter av Key Lime Pie jag kunde hitta, och det var inte få. Dessutom så bedyrar de alla att just deras är den allra bästa. Med mig hem hade jag en del idéer om hur man faktiskt kan göra den allra bästa Key Lime pajen, och svaret tror jag att vi har här. Genom att blanda cream cheese i smeten får man en korsning av paj och cheesecake och den är alldeles ljuvlig. Lika god med maräng som med vispad grädde.

Hos Bakers.se hittar ni pajform med löstagbar botten i den storlek som jag använt här.

Förvara pajen i kylen fram till servering.

Vill du baka en traditionell Key Lime Pie så har jag ett sånt recept här. 

Följ @brinkenbakar på instagram för fler bilder och inblick bakom kulisserna.

Key Lime cheesecake pie med italiensk maräng

3.8/5(60)
Röster
Portioner: 8-10 bitar

Ingredienser:

Key Lime cheesecake pie

200 g digestivekex

100 g smör

100 g cream cheese

1 ägg

2 äggulor

1 burk (ca 400 g) kondenserad mjölk

Skalet från 1 lime

1 dl limejuice

Italiensk maräng

100 g äggvita (ca 3 st)

40 g vatten (0,4 dl)

150 g strösocker (drygt 1,5 dl)

Instruktioner:

Key Lime cheesecake pie

1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft (175 grader vanlig ugn).

2. Mixa digistivekex och smör och tryck sedan ut det i botten och längs kanterna på en rund pajform, gärna med avtagbar botten, ca 20 cm i diameter.

3. Baka pajskalet i 10 minuter i ugnen.

4. Vispa cream cheesen krämig.

5. Tillsätt 1 ägg och äggulorna ett i taget.

6. Blanda i den kondenserade mjölken, limeskal och limejuice.

7. Rör samman och häll i pajskalet.

8. Grädda i 20-25 minuter, den ska bara stelna, inte få färg.

Italiensk maräng

1. Häll äggvitan i en bunke till en köksmaskin.

2. Koka upp vatten och strösocker i en kastrull. När temperaturen når ca 110 grader, börja vispa äggvitan till ett hårt vitt skum.

3. När sockerlagen når 121 grader, häll den ner i äggvitan med en tunn stråle samtidigt som du vispar på maxhastighet. Fortsätt vispa tills marängen är rumstempererad.

4. Spritsa marängen på pajen. Bränn av med en gasolbrännare om du vill.

Dela det här inlägget:
6 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera
 • Kan man förbereda pajen nån dag i förväg? Ska man då spritsa marängen på redan dagen innan eller vänta till servering? Kan man förvara marängen i en spritspåse några timmar innan den ska ätas?

 • Hej! Oftast när jag gör cheesecakes i ugnen så rinner fettet i botten ut och lägger sig i botten av ugnen. Det här gör att det luktar as mkt rök i ugnen och hela kakan smakar rök. Hur gör man för att undvika att fettet ska rinna ut ur springformen? Det har hönt flera gånger pga att det är så mkt smör i botten….

  • A
   Emma Brink Rask

   Sätt formen på en plåt med bakplåtspapper.

 • Adeline

  Hej! Står här och vispar marängen och inser att det inte står nånstans hur länge marängen ska vara i ugnen sen?? På dina bilder har ju marängen fått färg men det kan den ju inte få om den inte står i ugnen en stund…

  • A
   Emma Brink Rask

   Precis, jag bränner av den med gasolbrännare. Det kan man göra, eller strunta i att bränna av den. Eller Sätra in den på 225 grader i max 5 minuter i ugn bara för att ge marängen färg.

   • Adeline

    Ahaa! Då förstår jag! Tack så mycket för ett snabbt svar!

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg