Detta receptet är inte något speciellt på något sätt, det är ett helt vanligt dussinrecept på kärleksmums, ändå en av de godaste kakorna som finns. Och hur gott och praktiskt det än är med långpannekakor så tycker jag att det är lite trist och vill hellre hälla smeten i en vacker form.
Sagt och gjort. Jag tycker att det är godast att toppa kakan med ganache snarare än med en florsockerglasyr.
RECEPT
Receptet räcker till en liten form på ca 1 liter
Kakan:
100 gram smör
2 ägg
2 dl socker
2 dl mjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält smöret och ställ åt sidan att svalna något.
3. Vispa ägg och socker pösigt.
4. Blanda alla de torra ingredienserna i en skål, och vänd sedan ner dem i smeten.
5. Tillsätt smör och mjölk och rör försiktigt tills allt är blandat.
6. Häll smeten i en form som du smörjt med smör och bröat med kakao.
7. Grädda i mitten av ugnen till en sticka kommer ut torr när du testar. Ca 25 minuter.
Ganache:
100 gram mörk choklad
1 dl grädde
0,5 dl riven kokos
1. Hacka chokladen och lägg i en bunke.
2. Koka upp grädden och slå den över chokladen.
3. Rör om till en glansig ganache och låt den svalna tills den är trögflytande.
4. Häll ganachen över kakan och strö kokos över.
Jasmine
Hej! Varifrån är formen du bakat i?
Emma Brink Rask
Ikea.