Kärleksmumskaka

27 maj, 2017

kärleksmums2

Detta receptet är inte något speciellt på något sätt, det är ett helt vanligt dussinrecept på kärleksmums, ändå en av de godaste kakorna som finns. Och hur gott och praktiskt det än är med långpannekakor så tycker jag att det är lite trist och vill hellre hälla smeten i en vacker form.

Sagt och gjort. Jag tycker att det är godast att toppa kakan med ganache snarare än med en florsockerglasyr.

RECEPT
Receptet räcker till en liten form på ca 1 liter

Kakan:
100 gram smör
2 ägg
2 dl socker
2 dl mjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält smöret och ställ åt sidan att svalna något.
3. Vispa ägg och socker pösigt.
4. Blanda alla de torra ingredienserna i en skål, och vänd sedan ner dem i smeten.
5. Tillsätt smör och mjölk och rör försiktigt tills allt är blandat.
6. Häll smeten i en form som du smörjt med smör och bröat med kakao.
7. Grädda i mitten av ugnen till en sticka kommer ut torr när du testar. Ca 25 minuter.

Ganache:
100 gram mörk choklad
1 dl grädde
0,5 dl riven kokos

1. Hacka chokladen och lägg i en bunke.
2. Koka upp grädden och slå den över chokladen.
3. Rör om till en glansig ganache och låt den svalna tills den är trögflytande.
4. Häll ganachen över kakan och strö kokos över.

kärleksmums

 

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
2 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg