Sega snittkakor med smak av kola och kardemumma.
Det här receptet är ett av mina favoriter och jag använder det så ofta till massa olika typer av bakverk. Dels snittkakor såklart, som de här sega med ingefärssmak. Men också som pajdeg till massa goda pajer, som med äpple eller rabarber.
Den här gången gjorde jag sega snitt med nymortlad kardemumma. Alltså jag älskar kardemumma så mycket. Speciellt när man mortlar den från hela korn. Den färdigmalda man köper består till stor del av skal och smakar inte alls lika mycket som när man maler från hela korn.
Följ @brinkenbakar på Instagram för fler bilder, filmer och inblick bakom kulisserna.
Julia
Hej, alltid när jag gör snittar flyter de ut mer än de på bilden verkar göra det. Kanterna blir då riktigt tunna, hårda, mörka och knäckiga. Vet du vad det kan bero på? Mvh, Julia
Emma Brink Rask
Jag tror att din deg är för varm. Lägg in den i kylen i 30 minuter innan du rullar ut och gräddar dem.
Kaisa
Mina kardemummasnittar blir lite för sega. Det smakar ”gammalt” efter 1 dag i plåtburk. Vad kan jag göra för att få dem lite knaprigare utan att de blir brända.
Mvh Kaisa
Emma Brink Rask
Hej Kaisa! Byt ut det bruna sockret mot bara strösocker så blir de lite krispigare. 🙂
Louise
Jättegod variation av klassisk favorit som inte tar lång tid att baka. Mums!