Kardemummasnittar

30 september, 2019

Sega snittkakor med smak av kola och kardemumma.

Det här receptet är ett av mina favoriter och jag använder det så ofta till massa olika typer av bakverk. Dels snittkakor såklart, som de här sega med ingefärssmak. Men också som pajdeg till massa goda pajer, som med äpple eller rabarber.

Den här gången gjorde jag sega snitt med nymortlad kardemumma. Alltså jag älskar kardemumma så mycket. Speciellt när man mortlar den från hela korn. Den färdigmalda man köper består till stor del av skal och smakar inte alls lika mycket som när man maler från hela korn.

Följ @brinkenbakar på Instagram för fler bilder, filmer och inblick bakom kulisserna.

Kardemummasnitt

3.6/5(50)
Röster
Portioner: Ca 20 kakor

Ingredienser:

100 g kallt smör

45 g strösocker (0,5 dl)

40 g ljust muscovadosocker (0,5 dl)

40 g ljus sirap (2 msk)

135 g vetemjöl (2,25 dl)

1/2 tsk bikarbonat

1 tsk vaniljsocker

1,5 tsk nymortlad kardemumma. 

Instruktioner:

1. Sätt ugnen på 180 grader varmluft (200 grader vanlig ugn).

2. Lägg alla ingredienserna i en matberedare och kör på högsta volym tills det precis går ihop till en deg.

3. Rulla ut degen till två rullar på en plåt, platta till något, strö lite extra kardemumma på.

4. Grädda i ca 11 minuter tills de blivit gyllenbruna.

5. Låt svalna någon minut och skär sedan snittar med en vass kniv.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
5 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera
  • Hej, alltid när jag gör snittar flyter de ut mer än de på bilden verkar göra det. Kanterna blir då riktigt tunna, hårda, mörka och knäckiga. Vet du vad det kan bero på? Mvh, Julia

    • A
      Emma Brink Rask

      Jag tror att din deg är för varm. Lägg in den i kylen i 30 minuter innan du rullar ut och gräddar dem.

  • Mina kardemummasnittar blir lite för sega. Det smakar ”gammalt” efter 1 dag i plåtburk. Vad kan jag göra för att få dem lite knaprigare utan att de blir brända.
    Mvh Kaisa

    • A
      Emma Brink Rask

      Hej Kaisa! Byt ut det bruna sockret mot bara strösocker så blir de lite krispigare. 🙂

  • Jättegod variation av klassisk favorit som inte tar lång tid att baka. Mums!

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.