En enkel dessert som går att förbereda och som verkligen bara tar några minuter att slänga ihop.
Jag avskyr pannacotta som är som gummi, jag vill ha min krämig. Det gör att den är lite svårare att hantera, därför fryser jag den i silikonformar. Sen lägger jag upp den frusen på tallrik och låter den tina där. Det funkar också fint att göra denna pannacotta i glas. Men jag rekommenderar inte att ha den som tårtfyllning utan att lägga till lite mer gelatin.
RECEPT
För 2 personer
Kardemummapannacotta
2, 5 dl grädde
1 tsk hela kardemummakärnor
0,25 dl socker
1 tsk vaniljpasta (eller 0,25 vaniljstång)
1 gelatinblad
1. Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten i minst 5 minuter.
2. Mortla kardemummafröna.
2. Lägg dem tillsammans med grädde, socker och vanilj i en kastrull och låt koka upp.
3. Tag från värmen och rör ner gelatinet. Sila sedan ner pannacottan i en bunke så att du silar bort alla stora kardemummabitar.
4. Låt pannacottan bli lite tjockare i kylen, så att inte alla vaniljkorn sjunker till botten. Men rör om minst var 5:e minut så att den inte sätter sig.
5. Häll sedan pannacottan på glas eller i silikonformar. Låt stå i kyl i 3-4 timmar eller i frys lika länge och ta sedan fram för att tina, ca 1 timme. Servera med myntamarinerade jordgubbar.
Myntamarinerade jordgubbar
200 gram jordgubbar
0,5 dl färska myntablad
2 msk socker
1. Dela jordgubbarna i mindre bitar.
2. Mixa myntablad och socker till ett grönt socker.
3. Blanda jordgubbar och socker och ställ in i kylen.