En ljuvligt god kardemummaglass varvad med bitar av sockerkaka och körsbär som fått ligga i mörk rom över natten. Serverad på en smörstekt skiva sockerkaka.
Det här receptet var ett önskemål från min man. Han hade något minne av att ha ätit en glass med torkad spritig frukt, cocktailskörsbär och bitar av sockerkaka. Men jag gjorde såklart min variant av den. En riktigt krämig och god kardemummaglass, bitar av sockerkaka och sen tog jag färska bigarråer som jag lät ligga i mörk rom över natten. Detta ger dem såklart en lite spritig smak, men det förhindrar också att körsbären blir helt frusna och stenhårda i glassen, utan behåller sig mjuka.
Man kan såklart välja att bara göra kardemummaglassen, hur god som helst i sig. Man kan skippa körsbären, eller skippa att marinera dem i rom. Man gör som man vill helt enkelt!
Eftersom jag ändå hade sockerkaka över valde jag att servera glassen på en skiva smörstekt sockerkaka, det kan man såklart också hoppa över och bara servera glassen som den är.