Drömmar med kardemumma som smälter i munnen, ja de smälter till och med i handen om du inte äter dem fort nog! Minst sagt drömgoda!
Den nymortlade kardemumman höjer smaken på dem ännu ett steg!
Copyright © 2o23 brinkenbakar.se
2 tsk hel kardemumma
50 gram mjukt smör
135 g strösocker (1,5 dl)
0,5 tsk vaniljsocker
0,5 dl rapsolja
90 g vetemjöl (1,5 dl)
0,5 tsk hjorthornssalt
1. Sätt ugnen på 135 grader varmluft (150 grader vanlig ugn).
2. Stöt kardemumman i en mortel tills den är finmald.
3. Vispa smör, socker och vaniljsocker med en elvisp i 2-3 minuter.
4. Tillsätt oljan lite i taget och rör emellan.
5. Blanda mjölet, kardemumman och hjorthornssaltet i en skål.
6. Tillsätt de torra ingredienserna till smöret.
7. Rulla degen till små kulor och lägg på ett bakplåtspapper på en plåt, om degen är för lös, sätt in den i kylen en stund.
8. Grädda i mitten av ugnen i 15-17 minuter. Låt kakorna svalna.
Kerstin
Så Himla Goda 🤩 ! Och då gjorde jag ändå många fel pga disträ 😶🌫️ 🤪.