Kardemumma-drömmar

20 juli, 2018

kardemummadrömmar

Drömmar med kardemumma som smälter i munnen, ja de smälter till och med i handen om du inte äter dem fort nog! Minst sagt drömgoda!

Den nymortlade kardemumman höjer smaken på dem ännu ett steg!

Kardemumma-drömmar

4.3/5(31)
Röster
Portioner: Ca 25 små drömmar

Ingredienser:

2 tsk hel kardemumma

50 gram mjukt smör

135 g strösocker (1,5 dl)

0,5 tsk vaniljsocker

0,5 dl rapsolja

90 g vetemjöl (1,5 dl)

0,5 tsk hjorthornssalt

Instruktioner:

1. Sätt ugnen på 135 grader varmluft (150 grader vanlig ugn).

2. Stöt kardemumman i en mortel tills den är finmald.

3. Vispa smör, socker och vaniljsocker med en elvisp i 2-3 minuter.

4. Tillsätt oljan lite i taget och rör emellan.

5. Blanda mjölet, kardemumman och hjorthornssaltet i en skål.

6. Tillsätt de torra ingredienserna till smöret.

7. Rulla degen till små kulor och lägg på ett bakplåtspapper på en plåt, om degen är för lös, sätt in den i kylen en stund.

8. Grädda i mitten av ugnen i 15-17 minuter. Låt kakorna svalna.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
1 kommentar
Visa kommentarer eller kommentera
  • Så Himla Goda 🤩 ! Och då gjorde jag ändå många fel pga disträ 😶‍🌫️ 🤪.

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg