Supersmöriga mjuka och saftiga bullar med kardemumma som efter gräddning penslas med smält smör och doppas i kardemumma socker. Utförandet är såklart inspirerat från kafét Mr Cakes sugarlicks.
Egentligen helt klassiska kardeummabullar men utförandet är lite annorlunda. De påminner som de lussekatter som blev supertrendiga i vintras, men inspirationen kommer från Mr Cake i Stockholm som har en lussebulle i detta utförande. Det ser så läckert ut med alla synliga lager och allt blir ju faktiskt bättre av att doppas i smör och socker.
Jag kavlar ut degen till en stor rektangel och brer sen ut fyllningen och gör ett treslag. Du kan se här hur jag gör ett sånt. Sen skär du remsor som du formar. Om du inte vill forma dem så här så kan du exempelvis göra kringlor eller snäckor av dem.
Läs min artikel om tre olika sätt att göra vetedeg här. Jag använde mig av receptet med fördeg här. Det finns också en film på min instagram där jag visar hur jag formar dessa bullar.