Små spröda söta skorpor med smak av kardemumma. Perfekta att doppa i kaffet.
På jobbet häromdagen hade någon köpt en låda med Gilles kardemummakakor. Lätt hänt att det slinker ner både tre och fyra såna till kaffet på eftermiddagen även om jag egentligen inte tycker att det är värt att slösa kalorier på köpekakor. Men då slog det mig att jag borde baka egna skorpor att doppa i eftermiddagskaffet.
Jag gillar verkligen kardemumma och har helt slutat att köpa den färdigmalda varianten. Jag har tidigare kämpat på med en liten porslinsmortel från IKEA, men nu har jag investerat i en stor tung granitmortel och att mortla kardemumma i den var rena fröjden!
Jag gick efter mitt vanliga biscottirecept i grunden och anpassade det bara lite för att det skulle bli de bästa kardemummaskorporna.
Nicole
Går dom att frysa? 😊
Emma Brink Rask
Absolut!
Anna
Perfekt recept!
Emma Brink Rask
Kul att höra!
Maria Söderqvist
Så bra recept bakat skorporna flera ggr och alltid blir dom jättegoda riktigt fin kardemummasmak😋
Emma Brink Rask
Vad roligt!