Kardemummabiscotti

30 maj, 2017

kardemummaskorpor-2

Små spröda söta skorpor med smak av kardemumma. Perfekta att doppa i kaffet.

På jobbet häromdagen hade någon köpt en låda med Gilles kardemummakakor. Lätt hänt att det slinker ner både tre och fyra såna till kaffet på eftermiddagen även om jag egentligen inte tycker att det är värt att slösa kalorier på köpekakor. Men då slog det mig att jag borde baka egna skorpor att doppa i eftermiddagskaffet.

Jag gillar verkligen kardemumma och har helt slutat att köpa den färdigmalda varianten. Jag har tidigare kämpat på med en liten porslinsmortel från IKEA, men nu har jag investerat i en stor tung granitmortel och att mortla kardemumma i den var rena fröjden!

Jag gick efter mitt vanliga biscottirecept i grunden och anpassade det bara lite för att det skulle bli de bästa kardemummaskorporna.

kardemummaskorpor-1

Kardemummabiscotti

3.8/5(143)
Röster
Portioner: 25-30 skorpor

Ingredienser:

100 gram smör

2 ägg

135 g socker (1,5 dl)

300 g vetemjöl (5 dl)

1,5 tsk bakpulver

1 msk nymald kardemumma

Instruktioner:

1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft (175 grader vanlig ugn).

2. Smält smöret och låt svalna något.

3. Rör ner äggen i smöret.

4. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i ägg och smör.

5. Forma degen till två längder på en plåt med bakplåtspapper.

6. Grädda dem i mitten av ugnen i ca 20 minuter.

7. Ta ut plåten och sänk värmen till 100 grader varmluft (125 grader vanlig ugn).

8. Skär längderna i 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten

9. Torka skorporna i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
6 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg