Karamelliserade popcorn

27 juni, 2018

Att karamellisera popcorn är bara så gott. De går inte att sluta äta när man väl har börjat. Perfekt som lördagsgodis, som filmsnacks, eller som dekoration på tårtor eller desserter.

RECEPT

Ca 5 dl poppade popcorn
1 dl socker
0,5 tsk bakpulver
25 g rumstvarmt smör

1. Häll sockret i en kastrull och smält det tills det blivit gyllenbrunt.
2. Tillsätt smör och bakpulver under omrörning.
3. Häll karamellen över popcornen och blanda snabbt innan karamellen stelnar. Häll ut allt på ett bakplåtspapper och lossa försiktigt popcornen med fingrarna. Akta så att du inte bränner dig!
4. Låt dem svalna och njut sen!

Tips! Testa att hälla 1 tsk chilipulver i karamellen för popcorn med lite mer sting i!

 

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
2 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera
  • Hur långt innan man ska äta dem kan man förbereda dessa?

    • A
      Emma Brink Rask

      Du kan förvara dem i en påse i rumstemperatur i flera månader.

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg