Att karamellisera popcorn är bara så gott. De går inte att sluta äta när man väl har börjat. Perfekt som lördagsgodis, som filmsnacks, eller som dekoration på tårtor eller desserter.
RECEPT
Ca 5 dl poppade popcorn
1 dl socker
0,5 tsk bakpulver
25 g rumstvarmt smör
1. Häll sockret i en kastrull och smält det tills det blivit gyllenbrunt.
2. Tillsätt smör och bakpulver under omrörning.
3. Häll karamellen över popcornen och blanda snabbt innan karamellen stelnar. Häll ut allt på ett bakplåtspapper och lossa försiktigt popcornen med fingrarna. Akta så att du inte bränner dig!
4. Låt dem svalna och njut sen!
Tips! Testa att hälla 1 tsk chilipulver i karamellen för popcorn med lite mer sting i!
Emilia
Hur långt innan man ska äta dem kan man förbereda dessa?
Emma Brink Rask
Du kan förvara dem i en påse i rumstemperatur i flera månader.