En stracciatella-glass, alltså glass med krossad choklad gjord av karamelliserade bananer. Salta jordnötter blir pricken över i:et. Godast blir den att göra i glassmaskin.
Den här glassen blev fantastiskt god, väldigt mycket banansmak och så krämig och bra i konsistensen. Jag mixade min kräm med en stark blender, men det borde även funka i matberedare eller med stavmixer, se bara till att all banan är mosad ordentligt.
Detta är en ganska enkel glass, du behöver inte göra någon bas av vaniljkräm eller så. Utan bara karamellisera bananer (ju mer mogna desto bättre) i smör och brunt socker och sedan mixa dem med grädde och mjölk. När krämen sen kallnat så kör du ner den i en glassmaskin. Och har du ingen glassmaskin så går det att sätta in den i frysen efter en natt i kylen och sedan röra om i den varje timme tills den är krämig. Den kommer dock bli lite hårdare än om du kör den i maskin eftersom du inte får in lika mycket luft i den.
Om du väljer att göra den utan glassmaskin så får du hacka chokladen och vända ner. Men om du kör den i glassmaskin så kan du hälla avsvalnad smält choklad ner i glassmaskinen medan den snurrar, då får du den perfekta chokladkrossen i glassen. Som italiensk stracciatella.
Min glassmaskin är från Wilfa, en sån hittar du här.en sån hittar du här.
När du kört glassen i maskin så behöver den ett par timmar i frysen för att bli riktigt frusen. Sen tycker jag att den är godast om den får stå framme i 30 minuter innan den serveras. Då är den riktigt krämig och god, som en gelato som du köper i glasskiosk.
Jag har även en väldigt annan stracciatella, med kaffe! Kolla in den här >