Kanderade valnötter

4 december, 2023

De här kanderade nötterna såg jag på TikTok och var bara tvungen att testa! Du kanderar dem i marängsmet och det blev vansinnigt gott! Går lika fint att göra med pekannötter eller mandlar.

Det var Bellyfull på TikTok som jag såg göra dessa kanderade nötter, fast hon gjorde pekannötter. Jag valde att göra med valnötter och hallå så gott det blev. Men självklart funkar det lika bra med mandlar eller vilka andra nötter man vill.

Här hittar du ett annat recept på kanderade mandlar >

Kanderade valnötter

3.7/5(16)
Röster

Ingredienser:

50 g smör

2 äggvitor

90 g strösocker (1 dl)

1 tsk vaniljpasta eller 2 tsk vaniljsocker

200 g valnötter

1 dl florosocker

2 tsk kanel

Instruktioner:

1. Sätt ugnen på 150 grader varmluft eller 160 grader över- undervärme.

2. Lägg smöret på en plåt eller i en form och sätt in det i ugnen tills det har smält. Ta sedan ut plåten/formen.

3. Vispa äggvitorna till ett vitt skum och tillsätt sen lite strösocker i taget och vispa tills du har en glansig och fast maräng.

4. Vänd ner vanilj och vänd sedan ner nötterna i marängen och vänd om tills alla nötter har fått maräng på sig. Bred ut all ovanpå smöret i plåten/formen.

5. Sätt in i ugnen i ca 40 minuter. Var 10:e minut tar du ut plåten/formen och vänder rund nötterna.

6. Blanda florsocker och kanel i en plastpåse eller i en stor skål. Häll ner de varma nötterna och skaka påsen, eller vänd om i skålen tills alla nötter har blivit täckta av kanelsocker.

7. Förvara nötterna i en tät burk eller påse i rumstemperatur. De håller i flera veckor.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg