Kanderade mandlar

1 december, 2019

Rostade mandlar med en hinna av karamelliserat socker. Så gott!

Kanderade mandlar är ett måste för mig på julen. Jag gör alltid varianten med florsocker för det är både vackert och enkelt. Och gott! Receptet har jag fått från Leila Lindholm.

Kanderade mandlar

4.1/5(15)
Röster
Portioner: 250 g mandlar

Ingredienser:

250 g sötmandel

180 g florsocker (3 dl) + 80 g florsocker, till separering (1 dl)

Instruktioner:

1. Smält florsockret tillsammans med mandeln i en tjockbottnad kastrull eller stekpanna tills mandeln börjar knäppa i pannan, rör hela tiden.

2. Strö i 0.5 dl florsocker på ett bakplåtspapper och häll mandlarna med det smälta sockret över. Strö över 0,5 dl florsocker till och börja blanda och separera mandlarna från varandra. Var försiktigt så att du inte bränner dig!

Förvara i en tät burk eller påse. De håller i flera månader i rumstemperatur.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg