Kaffemacarons med choklad- och hasselnötskräm

29 september, 2018

kaffemacarons-1

kaffemacarons-4

Jag har använt mig av nescaffe espresso, men jag skulle tro att det går lika bra med pulverkaffe till vanlig nescaffe.

kaffemacarons-3

RECEPT

Macarons
70 gram äggvita
30 gram strösocker
70 gram florsocker
90 gram mandelmjöl
90 gram florsocker
2 tsk nescaffe espresso

1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Vispa upp äggvitan till ett fast skum. Blanda vanligt socker, den lilla mängden florsocker (70 g). Häll ner det i äggskummet och vispa i 2 minuter.
3. Sikta 90 g florsocker och mandelmjöl och espressopulvret. Vänd ned blandningen i marängen och blanda med slickepott tills marängen börjar bli lite lös.
4. Spritsa ut blandningen på bakplåtspapper ca 3 cm i diameter. Baka på 150 grader i 12 minuter. (De här macaronsen kan gräddas direkt när de är spritsade, de behöver inte vila eller torka på plåten innan.)
5. Låt macaronsen svalna helt.

Fyllning:
100 gram mörk choklad
0,5 dl grädde
1 tsk espressopulver
100 gram nutella

1. Hacka chokladen fint och lägg i en bunke
2. Koka upp grädde och espressopulver och slå över chokladen.
3. Rör samman till en jämn ganache och låt svalna något.
4. Rör i nutellan och låt allt bli rumstempererat.
5. Spritsa chokladkrämen mellan två macaronsdelar.

kaffemacarons-2

Förvara i kyl. Låt dem gärna stå i kyl någon dag innan de äts. Serveras rumsvarma.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
8 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera
  • Goda smaker! Jag hade också problem med fyllningen. Det skar sig redan när jag skulle blanda ihop grädden och chokladen. Använde 70% Lindt och 40% färsk grädde. Fick ihop det någorlunda med nutellan andra gången men det blev en rätt hård klump så jag fick tillsätta en hel del vispgrädde. Tror det hade gått bättre om jag haft mer vispgrädde redan från början, typ 1 dl. Med vänlig hälsning, stort Brinken-fan 🙂

  • Gjort krämen två gånger nu och misslyckats boka gångerna tyvärr, den bara skär sig så fort Nutellan ska i. Kanske kan man testa att smälta chokladen först innan man rör i grädden så att det inte svalnar för snabbt?

    • A
      Emma Brink Rask

      Prova det, eller värmt allt försiktigt igen när det skär sig så går det nog ihop fint igen. Eller värm nutellan lite innan du rör i den.

      • Jag var lite skeptisk när jag läste detta recept för det lät för enkelt och snabbt. Men hallå, det funkar faktiskt! Och de blev underbara! Tack!!!

  • Caroline

    Min choklad/hasselnötskräm skär sig alltid när jag vänt ner nutellan, vad gör jag för fel? Har låtit allt svalnat helt enligt recept. Smaken är dock god.

    • A
      Emma Brink Rask

      Prova att värma allt försiktigt tillsammans när du vänt ner nutellan och låt det sen svalna.

  • Är det samma kaffe du använt i macaronsen som i fyllningen?

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg