Saftig kaffebrownie med len chokladkräm.
Detta är ännu ett recept inspirerat av fantastiska Maja Vase. Det känns som att jag skulle kunna baka mig rakt igenom hennes blogg. Ibland bakar jag recepten exakt som hennes och ibland inspireras jag bara av smaker och uttryck och skapar mina egna recept. Detta är ganska exakt bakat rakt av.
En saftig brownie med kaffesmak (som såklart kan uteslutas) toppad med en len chokladkräm. Det är en cremeux vilket är en vaniljkräm som man blandar med choklad. Den behöver stå över natten för att sätta sig och sen spritsas den, utan att man vispar eller så. I konsistensen så är den som en kraftig vaniljkräm, så len och god!
Jag testade också att göra en variant som bakelse. Då skar jag upp brownien i bitar först och spritsade på krämen efteråt. Fördjupningen gör jag med en varm tesked.
Ni glömmer väl inte att följa mig på instagram: @brinkenbakar
Abby
Hey! I wondered what the height would be for the brownie without cremeux, if the tray is 16x16cm? Can I use 20x20cm? Thanks!
Emma Brink Rask
For a 20×20 I would Double the recipe.
Felicia
Hej, ska baka denna i helgen. Undrar om man kan byta ut espressopulvret mot något annat? Hittar inte i min mataffär.
emmabrink
Man kan hoppa över det.
Terése
Tack för din inspiration! Tror du det går att frysa en tårta efter att man spritsat på denna chokladkräm tro?
Emma Brink Rask
Hej och tack!
Den går nog att frysa om man får rester över och sen vill mumsa på dem. Men jag skulle inte frysa den innan en första servering. Tror inte att de håller formen så bra.