En krämig kaffeglass med små bitar av choklad i. Sommarens godaste glass!
Kaffeglass är en av mina favoriter. Och stracciatella, som innebär små bitar av choklad i glassen, blir bara så gott! Man kan hacka chokladbitar och röra i, men allra bäst blir det om man häller i smält choklad medan den nästan färdiga glassen snurrar i glassmaskinen.
Jag har verkligen fått smak för att göra glass hemma. Och vad passar bättre nu när det är sommarvarmt? Jag har äntligen också skaffat en riktig glassmaskin, en med kompressor. Det som är bra med en sån är att man inte behöver ha en skål som tar plats i frysen och som måste frysas innan man gör glass. Smeten (som inte behöver vara kallare än ca 25 grader) hälls direkt i en skål som sätts i maskinen. Sen kör man den i 30-60 minuter och så är glassen klar. Jag tycker att den blir godast när den sen har fått stå ett par timmar till i frysen.
Min glassmaskin är från Wilfa och den finns hos Kitchen Time. Den tar lite plats, men oj så smidigt att göra glass och oj så krämig och god den blir. Min kommer att gå varm (eller kall) i sommar!
Som vanligt kan man utesluta både gelatin och glykos, men glassen blir så mycket krämigare och bättre i konsistens med de ingredienserna.
Sanna
Hur mycket mer espressopulver ska man ta om man vill utesluta espresson? Tack!
Dijana
Hej!
Älskar dina recept ! Framförallt glasstrecepten. Min fråga är kan byta ut turkisk youghurt mot naturell kvarg om man vill göra youghurtglassen?
Mvh Dijana
Emma Brink Rask
Hej, det kan man nog. Kanske blir det inte lika krämigt pga mindre fett.