En mjukseg kladdkaka smaksatt med karamellchoklad och espresso toppad med en karamellchokladchantilly med kaffesmak. En kaka för att söta kaffeälskare!
Här kan du sen en kort film när jag spritsar kladdkakan >>
Chantilly är ett finare ord för smaksatt grädde och här har jag smält karamellchoklad (jag använde denna) med grädde och tillsatt espressopulver, sen får det stå i kylen över natten tills det blir helt kallt. Sen vispar jag upp det som vispgrädde, då blir det en tjock och krämig frosting med magisk smak som går utmärkt att spritsa.
Kakan är ett av mina go to-recept på kladdkaka där jag bytt ut den mörka chokladen mot karamellchoklad och tillsatt lite espressopulver. Så enkelt och så gott! Det är så bra när man har hittat grundrecept som funkar, sen är det bara att byta ut smaker, choklad, socker för olika känsla på dem.
Här hittar ni espressopulvret som jag använder, det hittar jag i min vanliga matbutik.
Sen gjorde jag en enkel spritsning men som jag tycker blir så effektfull, nästan som att man har använt en silikonform. En helt vanlig runt tyll i valfri storlek, min var 2 cm stor, du hittar en sån här. Sen spritsar jag en rak lång mitt på tårtan och sedan likadant ut mot kanterna. Och det gör inget att man spritsar utan för, för sen när man har spritsat klart så bara drar man med en palett eller kniv runt om så att det blir jämnt.
Tove
Låter fantastiskt gott! Tänkte baka denna till min mans 40 årsdag, men tänkte då göra den i rektangulär form. Behöver jag justera gräddningstiden då?
Emma Brink Rask
Det beror på storleken på formen och om du gör enkel eller dubbel sats.
Ia
Kan man frysa denna?