Juliga chokladcupcakes med marscarponefrosting

6 december, 2020

Detta inlägg är ett betalt samarbete med Hippie de Luxe

Chokladcupcakes i vackra formar dekorerade på flera olika juliga sätt med en fluffig frosting av marscarpone och grädde.

Jag bakade ett gäng chokladmuffins gick lös med spritspåsar och tyllar på alla juliga teman som jag kunde komma på.

Formarna är i glansig folie och de kommer från PME. De kommer i 100-pack i 8 olika färger och finns i juligt grönt och rött och även guld, silver och metall som är superfint till nyårscupcakes.

Kolla in mina reels på instagram om ni vill se filmer på när jag spritsar de här godbitarna. PME har även ett superkit med tyllar som passar perfekt när du ska spritsa cupcakes, de är rejäla, i olika storlekar och har helt rätt form.

Juliga chokladcupcakes med marscarponefrosting

3.5/5(8)
Röster
Portioner: 12 cupcakes

Ingredienser:

Chokladmuffins

120 gram vetemjöl (2 dl)

50 gram kakao (1,25 dl)

180 gram strösocker (2 dl)

0,5 tsk bakpulver

0,5 tsk bikarbonat

0,5 tsk salt

1 tsk vaniljsocker

1 ägg

0,75 dl vegetabilisk olja  (60 g)

0,5 dl mjölk

1 dl varmt kaffe

Marscarponefrosting

250 g vispgrädde (2 ½ dl)

150 g mascarpone

60 g florsocker (1 dl)

10 g vaniljsocker (2 tsk)

grön och röd gelfärg

Övrigt

oboypulver

minimarshmallows

små polkastänger

guld- och silverströsselpärlor

Instruktioner:

Chokladmuffins

1.Sätt ugnen på 170 grader varmluft (190 vanlig ugn) och sätt 12 formar i en muffinsplåt.

2. Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke.

3. Rör samman ägg och olja och rör ner i de torra ingredienserna.

4. Tillsätt mjölken och kaffet lite i taget och rör om till en jämn smet.

5. Fördela smeten i formarna, fyll dem bara till hälften, och grädda i ca 15-18 minuter. Låt svalna helt.

Marscarponefrosting

1. Se till att grädde och marscarpone är riktigt kylskåpskallt och vispa det sedan tillsammans med florsocker och vanilj tills du har en fluffig frosting.

2. Vänd försiktigt ner gelfärgen i den frosting som du vill färga.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
1 kommentar
Visa kommentarer eller kommentera
  • Hur vackert och aptitretande det ser ut! Jag skriver ner ditt recept och gläder barnen på helgen, de älskar sötsaker väldigt mycket.

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg