Jordnötskola

22 december, 2018

Seg gräddkola med salta jordnötter, jag lovar att du inte kan sluta äta.

Jag kokar mycket hellre kola än gör knäck till jul, då slipper man momentet med att fördela svinhet kolasmet i små vingliga pappersformar.  Kolan bara häller du upp och skär sedan i lagom storlek.

Jordnötskola

4/5(11)
Röster
Portioner: 20 stora kolor

Ingredienser:

300 gram vispgrädde (3 dl)

300 gram socker (3,3 dl)

150 gram ljus sirap (drygt 1 dl)

50 gram smör

1 tsk havssalt

100 gram jordnötter (2 dl)

Instruktioner:

1. Häll allt utom jordnötterna i en kastrull. Koka upp på hög värme till 90 grader, sänk sedan värmen något och koka tills kolan når 122 grader.

2. Förbered en form som är ca 20×20 cm med bakplåtspapper, eller smörj den med ett tunt lager smör. Strö ut jordnötterna på botten.

3. När kolan är rätt temperatur, häll den i formen. Låt stelna i rumstemperatur i minst 5-6 timmar. Skär sedan i önskad storlek. Klä gärna i papper så att de inte klistrar ihop.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Populärt just nu
Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg