Jordnötsgodis med choklad och kanel

2 november, 2023
DETTA INLÄGG INNEHÅLLER SPONSRADE LÄNKAR

Ett busenkelt godis som funkar året om men kanske passar det extra bra som julgodis. Cornflakesen ger ett härligt crunch till detta jordnötsgodis med choklad och kanel.

Du rör ihop det på ett par minuter, och inom en timme kan du mumsa på detta goda snacks, det funkar också fint att frysa och  håller länge i kylen.

Jag brukar göra det i mina silikonbalkar från pufz, de är bra till så mycket godis som kola och fudge. Man kan också ställa in storleken när man har hällt ner massan och anpassa efter hand. Men jag tyckte att ca 20×20 cm var lagom.

Du kan såklart göra detta i vilken form du vill och det går också fint att dubbla receptet flera gånger.

Du kan toppa med vilken choklad du vill och även strö över lite hackade nötter på chokladen. Jag använde ett jordnötssmör som var osötat och som hade lite bitar i sig.

Här hittar du alla mina recept på godis >>

Jordnötsgodis med choklad och kanel

4.8/5(4)
Röster
Portioner: ca 16 bitar 4x4 cm

Ingredienser:

40 g ljust muscovadosocker, eller farinsocker (0,5 dl)

140 g ljus sirap (1 dl)

150 g jordnötssmör (ca 1,5 dl)

2 tsk kanel

0,5 tsk salt

4 dl corn flakes( 55 g)

150 g mjölkchoklad

Instruktioner:

1. Lägg muscuvadosocker, sirap, jordnötssmör, salt och kanel i en kastrull och värm på låg till medelvärme tills allt har smält samman och börjat puttra. Det behöver inte koka utan är klart när allt har smält samman.

2. Vänd ner cornflakesen och rör om tills allt är ordentligt blandat. Vänd försiktigt så att du inte krossar alla cornflakes men att de alla får ett gött lager med jordnötsmassan runt sig.

3. Tryck ut massan i en form och platta till så att den går ut i kanterna och blir platt. Sätt in den i kylen i 30 minuter.

4. Smält mjölkchokladen försiktigt i vattenbad eller i mikron. Smält så att ca hälften är smält och rör sedan om tills all choklad är smält. Det är det skonsammaste sättet att smälta choklad och ger finast resultat.
Bred ut chokladen över jordnötsmassan och sätt in den i kylen igen tills chokladen har stelnat. Om du vill strö något över chokladen så gör du det innan den har stelnat.

5. Skär upp i lagom stora bitar med en vass kniv. Förvara i tät burk i kylen eller frysen.

Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg