En blandning av en klassisk jordgubbstårta och prinsesstårta med luftiga bottnar fyllda med jordgubbar och vaniljkräm och med ett vackert marsipanband runt om.
Ljusa luftiga bottnar varvade med krämgrädde och färska jordgubbar. Runt om har jag klätt tårtan med ett marsipanband. Jordgubbarna på toppen har jag vänt lite snabbt i en sockerlag så att de blir så där härligt fina och glansiga.
Man kan absolut kavla marsipanen lite tjockare, då står den mer rakt ut. Men jag är inte så förtjust i tjock marsipan, jag tycker helt enkelt inte att det blir gott. Och det måste alltid gå först!
Jonna
Älskar dina recept och saknar podden så mycket – min bästa feelgood-lyssning (är inne på tredje lyssningen och skulle verkligen behöva nya avsnitt )!
Nu till frågan: min pappa önskar sig en klassisk jordgubbstårta i 60-års present. Kan jag använda mig av frysta jordgubbar i fyllningen? Kommer dekorera med färska jordgubbar men vågar inte chansa på att dem ger tillräckligt med smak till fyllningen.
Sara
Inte något särskilt bra receptet på botten, jag följde måtten och receptet i detalj och fick 2cm tjocka bottnar som ska delas i tre (?!) 🙁 Reste sig typ 2%…
Ida
Sååå fin!!!
Älskar idéen att kombinera prinsesstårta (älskar marsipan) och en somrig jordgubbstårta!
Stefan
Helt fantastiskt recept, Jag älskar både jordgubbstårta och princesstårta.
Detta är det bästa av två världar.
Tack för receptet