Den mysigaste höst- och vinterdrinken som en krämig crème brulée. Du får kaffe, whiskey och dessert i en smart förpackning av en silkeslen crème brulée, såklart med ett knäckigt sockertäcke.
Crème brulée är en av mina favoritdesserter att bjuda på. Den är så enkel att förbereda och så uppskattad av alla. Här kan du se mina recept med kardemumma och med chaikryddor. Den här gången valde jag att smaksätta precis som drinken Irish coffee, alltså kaffe och whisky. Jag tog dock amerikansk whiskey, bourbon, för att jag gillar den bättre. Men det gör man som man vill. Och om man vill göra den med bara kaffesmak så kan man bara skippa spriten.
Du kan göra klart allt utom sockertäcket så långt som dagen före, förvara i kylen och ta fram dem någon timme innan servering, strö på socker och bränn av. Jag brukar göra två tunna lager av socker för bästa knäcket.
Kristin
Hej! När jag mäter vikten på mina 4 st äggulor väger de bara 36g. Kanske 80g äggulor är felskrivet? Eller så är mina ägg från dvärghöns:)
Emma Brink Rask
Det var väldigt små äggulor, man räknar ca 20 g per äggula. Så då skulle jag ta ett par till.
Chatrine
De ska alltså inte gräddas i vattenbad?
Emma Brink Rask
Nej, precis. Jag kör utan vattenbad utan istället på lägre temperatur.