Inkokta saffranspäron med calvados

8 september, 2024

En klassisk dessert med en smakfull twist. Inkokta päron med smak av saffran, calvados och kryddor. Enkelt att ha förberett och sedan bara servera med lättvispad grädde och rostade mandelspån. 

Om du är noga med att desinficera glasburken som du häller päronen i så klarar den sig i många månader i ett mörkt skafferi. Annars ett par veckor i kylen och du kan såklart även frysa dem.

Denna desserten är inte bara vacker utan också så god när de mjuka söta päronen tagit smak av allt gott i sockerlagen. Här är det fantasin som sätter stopp. Jag drog i saffran, calvados, vanilj och stjärnanis vilket blev fantastiskt gott och saffranet bidrog till en helt magiskt fin färg på saffran och lag.

Här hittar du fler recept med päron >>

Inkokta saffranspäron med calvados

4/5(15)
Röster
Portioner: 8-10 portioner

Ingredienser:

Inkokta päron

8-10 små päron

8 dl vatten

180 g strösocker (2 dl)

2 stjärnanis

2 tsk vaniljpasta

1 kuvert saffran

2 msk calvados

Till servering

3 dl vispgrädde

1 dl mandelspån

Instruktioner:

Inkokta päron

1. Koka upp vatten, socker, saffran, vanilj och stjärnanis.

2. Skala päronen och lägg ner dem i den varma lagen. Sjud dem försiktigt i ca 10 minuter, tillsätt calvados (kan uteslutas) och låt dem sedan svalna i lagen.

3. Häll upp på glasburk.

Vid servering

1. Lägg upp ett päron på varje tallrik. Servera med lättvispad grädde och mandelspån som du rostat lite i en torr stekpanna. Häll lite av den goda lagen över.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg