En saftig och kryddig tårta med banan, ananas och karamelliserade pekannötter. Ljuvligt god med den krämiga cream cheesefrostingen.
Jag har tidigare bakar hummingbirdcupcakes, och det här är samma grej fast i tårtform. Tårtan har karibiskt utsprung och det kan man förstå då den innehåller både banan och ananas, vilket gör den enormt saftig. Den påminner också lite om morotskaka, med både saftigheten och kryddigheten, och sen såklart av den supergoda cream cheesefrostingen.
Jag har också karamelliserat lite pekannötter, både i tårtan för crunch, men sen också att dekorera tårtan med.
Och om ni undrar över det fina mönstret, så får man det genom att stryka tårtan med en tårtkam. Se här.
Veronika
Om ananasen ej ska vara avrunnen ska man ha saften med då?
Milla
Hej!
Ifall kakan bakas i en form med 23 cm i diameter, hur mycket tid kan den behöva i ugnen då?